23 квітня 2016 року двері Таврійського державного агротехнологічного університету вкотре відчинились для майбутніх студентів. Буйною зеленню, квітучими клумбами, як гостинний господар, зустрів університет випускників шкіл. Шкільними автобусами, громадським та власним автотранспортом прибули абітурієнти Запорізької, Дніпропетровської, Донецької та Херсонської областей.

Оновлена програма проведення Дня відкритих дверей дозволила нашим гостям ознайомитись з факультетами і спеціальностями нашого університету. З ними спілкувалися декани факультетів, професори і викладачі провідних кафедр, студенти. Абітурієнтам продемонстрували відеоролики про спеціальності, показали лабораторне обладнання, навчальні аудиторії, комп’ютерні класи. Невеличка екскурсія університетом створила більш повне уявлення про інфраструктуру нашого ВНЗ і розкрила його можливості у вихованні суспільно активної, гармонійно розвинутої особистості.

У ході спілкування у школярів була можливість задати деканам і викладачам питання щодо особливостей вступу на певну спеціальність, організації навчального процесу, можливості проживання в гуртожитках тощо.

У Центрі культури та дозвілля ТДАТУ перед майбутніми студентами виступили  колективи художньої самодіяльності. Перед ними також виступили ректор університету, доктор технічних наук, професор Кюрчев Володимир Миколайович, відповідальний секретар приймальної комісії, кандидат технічний наук, доцент Чижиков Іван Олександрович. Студенти, що певний час перебували на закордонній практиці поділилися своїми враженнями від перебування на підприємствах і фермерських господарствах Франції і Німеччини. Про студентське життя школярам розповіла голова студентського самоврядування, магістрантка факультету економіки та бізнесу Кондратенко Ірина.

Разом з майбутніми студентами до нас завітали і директори загальноосвітніх шкіл Мелітопольського, Приазовського та Приморського районів. Вони з задоволенням поспілкувались з керівництвом університету на чолі з ректором, д.т.н., професором Кюрчевим Володимиром Миколайовичем. Гості відвідали музей університету, пройшлись корпусами, подивились на аудиторії і лабораторії,в яких проводяться заняття, отримали змогу оцінити охайність і красу внутрішнього двору.

Зустріч завершилась обговоренням нагальних питань, які стоять перед середньою і вищою освітою, можливих напрямів їх вирішення, а також спільних дій щодо вирішення кадрової проблеми регіонів.

Центр профорієнтації та довузівської підготовки

Фото Ганни Бовкун