У сучасному світі важливо сприяти розвитку особистості, що володіє комплексом таких якостей, як активність, ініціативність, здатність самостійно приймати рішення і організовувати умови для виконання цих рішень.

Як навчити студента товариськості, упевненості в собі? Як розвинути його пізнавальні та творчі здібності? Як допомогти зрозуміти самого себе?

Керуючись цими питаннями протягом квітня місяця на факультеті агротехнологій та екології за ініціативою керівництва факультету були проведені зустрічі студентської ради та студентського активу, а також команди КВН «5 корпус» з представником агентства «EXPERT-INFO» Гаркуша – Коломоєц О.В. Було знайдено творчих наставників для роботи з командою КВН, проведено анкетування для зворотнього зв’язку зі студентами.

На кожній зустрічі були виявлені та вирішені багато питань, пов’язаних з розвитком лідерських якостей, формуванням команди. Для навчання студентів правильно робити постановку цілей, керувати своїм часом, планувати свій вільний час – були проведені різноманітні тренінги. Тренінг – один з найбільш затребуваних видів психологічної роботи з молоддю, що дозволяє формувати соціальні навички, створювати умови для особистісного та інтелектуального розвитку.

В цілому необхідно відзначити, що після кожного тренінгу студенти почали генерувати оригінальні і нестандартні рішення, активні в розробці ідей поведінки в конфліктах, все більше набувають навичок відступати від стандартних способів вирішення проблемних ситуацій та планують, як використовуватимуть творчість в процесі навчання і професіоналізації.

Аналізуючи результати зустрічей та відгуки студентів – така форма роботи зі студентами має життя на факультеті АТЕ і буде продовжена в наступному навчальному році.

Білоус Е.С., заст..декана з ВР факультету АТЕ