15 жовтня 2016 року студенти факультету АТЕ під керівництвом викладачів відвідали екскурсію «Жива історія» у заповіднику “Кам’яна Могила.

Організаторами проведення цього заходу стали представники деканату факультету АТЕ, кафедра суспільно-гуманітарних наук та керівник агентства Expert-info, сертифікований коуч-тренер Коломоєць-Гаркуша Олена В’ячеcлавівна. У рамках заходу ми мали можливість представити університет та провести профорієнтаційну роботу серед молоді. Усім зацікавленим було представлено рекламні проспекти ТДАТУ за всіма спеціальностями, інформація щодо підготовчих курсів, запрошення на «Тиждень хімії» та на «Дебют першокурсника»  факультету АТЕ ТДАТУ  і особисте звернення декана факультету Іванової Ірини Євгеніївни.

Цей проект було розроблено в рамках навчальної програми «Співпраця бібліотек і музеїв Мелітопольщини як ресурс розвитку освіти дорослих».

Програма включала такі заходи: відкриття свята, початок роботи алеї майстрів, відкриття лучної точки, інтерактивна екскурсія «Обряди Приазовського степу», історичні ігрища (змагання на спритність, силу та інша розважальна програма для всіх охочих), робота майстер-класів.

Свято проводилося в рамках мініпроекту «НІАЗ «Кам’яна Могила» – територія пізнання та творчості». Метою якого було створення на базі заповідника інтерактивного майданчика задля популяризації історико-культурної спадщини рідного краю, міжкультурного діалогу, активізації творчого і пізнавального потенціалу мешканців м. Мелітополя і Мелітопольського району.

Протягом дня на території заповідника студенти нашого вишу мали можливість познайомитись з алеєю майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та різноманіттям майстер-класів: «Гончарне коло», «Стрільба із лука», «Гра на етнобарабанах», «Горловий спів», «Виготовлення ліпних глиняних виробів», «Археологічна пісочниця».

За час екскурсійного виїзду і студенти, і викладачі відпочили і отримали заряд позитиву на довгий час. Оскільки поїздка на Кам’яну Могилу являє собою своєрідну маленьку історію, в якій поповнюєш свої знання  та вчишся цінувати справжню красу, написану самою природою.

Дякуємо всім за цікаву подорож!

Заст. декана з ОВР, викладач

кафедри суспільно гуманітарних наук Шлєіна Л.І.