5 грудня 2016 року в ТДАТУ в рамках співпраці з Інформаційно-консультаційним центром «Агро – Таврія» та реалізації Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва проведено захід з підведення підсумків бізнес-курсу «Як організувати власну справу».

Слухачі курсу виступили з презентацією власних бізнес проектів, продемонстрували цікаві ідеї, в яких розкрили всі етапи організації, планування та прогнозування економічного ефекту запропонованої справи.

Найцікавішими були проекти бізнес-моделей вирощування малини, глив та відкриття торгової точки з реалізації булочних виробів. Студенти наглядно представили по моделі Canvas своє бачення та послідовність дій із введення нового бізнесу на конкурентний ринок, розрахували економічну ефективність та майбутню рентабельність запропонованої ідеї.

Метою бізнес-курсу було надання студентам практичних навиків, щодо побудови свого бізнесу, реєстрації та ведення справи. Студенти успішно пройшли курс, отримали необхідні знання та навички.

Впродовж всього курсу зі студентами ділились своїм практичним досвідом спеціалісти та керівники адміністративних установ, успішні керівники підприємств та представники проекту UHBDP.

По закінченню курсу кожний слухач отримав сертифікат про закінчення бізнес-школи та готовий бізнес план, за яким з легкістю можна розпочинати власну справу. Організатори курсу стверджують, що це пілотний проект і в майбутньому студентів ТДАТУ та всіх бажаючих чекає набір на новий курс.

Демко В.С., адміністратор ІКЦ «Агро-Таврія»

Фото Ганни Бовкун