22 березня  2017 року на факультеті агротехнологій та екології ТДАТУ відбулась зустріч студентів з представниками Приазовського національного парку, які розповіли студентам про акцію «ГОДИНА ЗЕМЛІ».

Вперше цю акцію було організовано Всесвітнім фондом дикої природи (WWF) в Австралії в 2007 р., вже на наступний рік отримало світову підтримку, а в 2009 р. вже стало наймасовішою акцією в історії людства – за оцінками WWF воно торкнулося понад мільярд жителів планети.

Здавалося б, яка дрібниця в масштабах Планети – вимкнути за собою світло в кімнаті, здати макулатуру на переробку чи пройтися пішки до роботи… Та саме з таких дрібниць складаються великі справи! Уявіть – тисяча людей посадила по одному дереву – ось Вам і ліс! Мільйон людей закрутили кран, коли чистили зуби – річку врятували від пересихання. Мільярд людей вимкнули світло, виходячи з кімнати – одна ТЕС не потрібна. Саме такі справи, саме такі дрібниці допомагають нам врятувати природу Землі, зберегти добробут нашого великого спільного Дому.

АКЦІЯ ГОДИНА ЗЕМЛІ – це символічна акція, громадський заклик до рішучих заходів по збереженню клімату.

В рамках кураторської години студенти мали можливість почути про ПРИАЗОВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПРИРОДНИЙ ПАРК, який є бюджетною, природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення і входить до складу природно-заповідного фонду України.

Наприкінці зустрічі найактивніші студенти факультету АТЕ приєднались до представників Приазовського Національного парку та взяли участь в акції, роздавши по вулицям міста Мелітополя листівки з закликом долучитися 25 березня до акції та вимкнути світло та ін., не життєво важливі електроприлади на одну годину, щоб стимулювати інтерес до проблеми зміни клімату.

Година Землі в цьому році запрошує всіх українців дізнатися більше про нашу природну спадщину – національні парки, заповідники та інші природні об’єкти України, та посильно допомогти їм! А 25-го березня о 20:30 разом із цілим світом вимкни світло на годину, щоб долучитися до всесвітнього природоохоронного руху – Години Землі. Разом ми зможемо зробити нашу Планету кращим домом для наступних поколінь!

                                                                                                 Заступник декана з ОВР факультету АТЕ  Л.І. Шлєіна