Театр – це особливий вид мистецтва, який дозволяє з головою зануритись у стародавні епохи, відчути на смак славетні твори видатних літераторів та драматургів. Ближче познайомити студентів з прекрасним вирішив викладацький склад кафедри «Фінанси, банківська справа та страхування» та організував поїздку до Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. В.Г. Магара.

Студенти четвертого курсу напряму підготовки «Фінанси і кредит» та першого курсу скороченої форми навчання напряму підготовки «Фінанси, банківська справа та страхування» відвідали комедійну сценічну постановку «Любов у стилі бароко» за п’єсою Я. Стельмаха «Коханий нелюб».

Міцна чоловіча компанія. Своя філософія, вино-полювання-холостяцьке-раювання. Веселощі через край. За межами їхнього товариства – ворожий світ, в якому ніхто ні в що не вірить, в якому панує бруд і новітня чума – жорстока Рandemic. І вони, подібно до героїв «Декамерону», зачиняються у маєтку Графа, оповідають історії, вигадують бешкети, запрошують для розваги іноземний театр. Аж раптом до замку, непрошена й неждана, прибуває наречена Графа. І раювання холостяків закінчується. Звиклий до гультяйства граф опирається як може. Але! Ви ж розумієте, якщо дівчина вродлива і, як на лихо, розумна, та ще й з характером – будь-який опір марний. Зате надзвичайно цікавий: фехтування на словах, жарти, спокуса, ревнощі, відчай і Любов. Справжня, взаємна. Нагорода вільним душам. Захист від холодного бридкого світу. Надія на порятунок красою.

П’єса “Коханий нелюб” – одна з найкращих і найпопулярніших робіт сучасного класика української драматургії Ярослава Стельмаха (1949-2001). Вона перегукується з «Приборканням норовливої» Шекспіра, «Декамероном» Боккаччо, «Енеїдою» Котляревського. Авантюрний сюжет, гумор, влучні барокові «викрутаси» в мові, ліричність і драматизм – це багатий матеріал для несподіваних сценічних знахідок і серйозної розмови про наше сьогодення.

Студенти прониклись панувавшою атмосферою та виявили бажання до подальшого знайомства з вишуканим світом театрального мистецтва.

Викладачи кафедри «Фінанси, банківська справа та страхування»

 к.е.н., доцент Когут І.А. та к.е.н., асистент Осипенко С.О.

DSC_0210