14 квітня 2017 року студенти факультету економіки та бізнесу 21 сЕП та 41 ЕП груп відвідали Дім марочних коньяків «Таврія» та виноробне господарство князя П.М. Трубецького. Навчально-ознайомчі екскурсії було організовано за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP.

Ознайомлення з діяльністю підприємств розпочалося з екскурсії у Дім марочних коньяків «Таврія», що був заснований у 1889 році французько-швейцарськими колоністами, і вже тривалий час є одним з ключових виноробних підприємств України. На підприємстві виробляється понад 20 найменувань ординарних та марочних коньяків. Виробництво Дому марочних коньяків «Таврія» було сертифіковане за стандартом ISO 9001 у 2005 році.

Під час проведення екскурсії працівник-екскурсовод ознайомив з історією створення, становлення та перспективами розвитку ДМК «Таврія». Крім того, студенти мали чудову нагоду побачити на власні очі етапи створення напоїв. На особливу увагу заслуговує забезпечення повного циклу коньячного виробництва – починаючи з вирощування власного винограду, одержання виноматеріалу, його перекурки у коньячні спирти, з наступною витримкою в дубових бочках понад 6 років та розлив у пляшки. Адже лише такі коньяки можуть називатися справжніми марочними коньяками.

Не менш цікавою виявилася екскурсія до Виноробного господарства князя П.М. Трубецького, яке є єдиним історичним шато України. Історія підприємства налічує понад 120 років, протягом яких його працівники створюють винну продукцію за традиційними технологіями.

З 2003 до 2011 року на підприємстві провели глобальну реконструкцію. Було реалізовано проект виноробні європейського рівня для виробництва сухих вин за класичними французькими технологіями. Натуральні якісні вина Трубецького визнані не лише в Україні, а й за її межами. Дотримуючись принципу теруарності «Виноробне господарство князя П.М. Трубецького» виробляє вина на 100% із винограду, вирощеного на власних виноградниках, і може гарантувати контроль якості на всіх етапах народження вина.

Екскурсія до підприємств стала важливим елементом професійної підготовки майбутніх фахівців економіки підприємств. Завдяки відвідуванню успішних підприємств, студенти отримали змогу ознайомитися із ефективною організацією виробничо-господарських процесів та передовими технологіями.

Студенти висловлюють подяку керівництву університету, ІКЦ «Агро-Таврія» та викладачам кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності за надану можливість ознайомитися детально з діяльністю і технологічними процесами провідних підприємств України з виробництва напоїв, а керівництву та працівникам підприємств – за гостинний прийом.