На передодні Дня Українського козацтва  13.10.2017  у Таврійському державному агротехнологічному університеті проходив день відкритих дверей. Викладачі факультету інженерії та комп’ютерних технологій (ІКТ) запросили на зустріч учнів випускних класів навчальних закладів м. Мелітополя, Василівського та Михайлівского районів.

«Пришибська ЗОШ  І-ІІІ ступенів ім.М.А.Шаламова»

Гостей зустрічали: декан факультету; завідувачі кафедр та викладачі.

Факультет у своєму складі має п’ять кафедр: Обладнання переробних та харчових виробництв ім. професора Ф. Ю. Ялпачика ; Інформаційні технології проектування ім. академіка В.М.Найдиша; Технічна механіка; Комп’ютерні науки; Вища математика та фізика.

Діяльність факультету спрямована на підготовку фахівців за спеціальностями: «Галузеве машинобудування», «Комп’ютерні науки». 

За планом роботи учні були ознайомлені з учбовими корпусами ТДАТУ, бібліотекою, центром дозвілля студентів, столовою, учбовими аудиторіями, та музеєм.

Директор музею Ганна Петрівна розповіла про історію створення вузу та про перспективу його розвитку.

В столовій школярі змогли ознайомитись з меню і скоштувати виготовлені страви.

У «центрі дозвілля студентів» запрошені гості малу змогу познайомитись з усіма спеціальностями, можливістю участі в студентському житті, практикою на підприємствах України та за кордоном, відпочинком, розвітком своєї різноманітної творчості.

При повному залі пройшла зустріч випускників з нашим Таврійськім державним агротехнологічним університетом.

Навчально-наукові лабораторії кафедр факультету ІКТ є одними з найкращих в Україні і містять більше 70 діючих зразків обладнання в лабораторіях машинобудівельної, переробної та харчової галузі, у яких навчаються студенти напряму «Галузеве машинобудування». Кожна лабораторія, крім металообробного і ковальського обладнання, містить закінчені лінії переробки молока, м’яса, зерна, хлібобулочних і макаронних виробів, плодоовочевої продукції, напоїв, кондитерського і пакувального обладнання.

На кафедрі Обладнання переробних та харчових виробництв ім. професора Ф. Ю. Ялпачика випускники мали можливість взяти участь в практичних роботах по виготовленню хліба по оригінальному рецепту та пончиків, виготовлених за спеціальною технологією, а також продегустувати цю продукцію.

 На факультеті по спеціальності «Комп’ютерні науки» впроваджуються в навчальний процес комп’ютерні і телекомунікаційні технології. Сучасні комп’ютери підключені до локальної мережі ВНЗ і до мережі INTERNET. Прикладні комп’ютерні програми, розроблені фахівцями кафедр, використовуються при вивченні фундаментальних, професійно-орієнтованих і спеціальних дисциплін. Організована і постійно розширюється електронна бібліотека навчально-методичних комплексів і віртуальних лабораторій. Викладачами факультету постійно розроблюються посібники з грифом МОН України, методичні рекомендації та вказівки.Усі кафедри факультету оснащено комп’ютерними класами та цифровою технікою, лабораторіями з сучасним обладнанням для проведення занять із студентами, які опановують такі програми: Windows; SL; Auto Cad і Компас – для вивчення основ проекційного креслення; Corel Draw, Photoshop, Illustrator, 3D Max – для колористики, ергономіки, композиційної, дизайнерської творчості; MS Office excel, Pascal – при навчанні основам чисельних методів і математичного аналізу; САПР – Solid Works; Archi CAD, Ar Con, Home Design – для засвоєння основ проектування виробів, систем, інтер’єру і ландшафту.

Спеціальність 122 «Комп’ютерні науки». Випускники досконало володіють науками комп’ютерного напрямку і можуть складати техніко-економічне обґрунтування та технічне завдання, створювати рекламний продукт з використанням методів комп’ютерного дизайну, проводити комп’ютерне проектування промислової продукції, технологічних процесів відповідних систем. Майбутні фахівці можуть працювати у галузях народного господарства, в яких застосовуються інформаційні системи і технології, на первинних посадах: – інженер-програміст, інженер-конструктор комп’ютерних систем, системний адміністратор, адміністратор мереж, інженер відділу комп’ютеризації, інформаційно-аналітичного, обчислювального центру, провайдерської установи або підприємства., технік-програміст; фахівець з інформаційних технологій ; фахівець з розробки та тестування програмного забезпечення.

Спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»

Випускники підготовлені для професійної діяльності у модернізації, розробки та виготовлення нових зразків технологічного обладнання плодоовочевих, харчових та зернопереробних виробництв, управління виробництвом і можуть працювати на первинних посадах: в промислових і непромислових, харчових та машинобудівних підприємствах : головним інженером, , інженером виробничо-технічного, конструкторського відділів, відділу головного механіка на підприємствах переробної галузі; інженером з переробного і харчового обладнання; інженер-менеджером і інженер – маркетологом з продажу торговельно-технологічного, холодильного та переробного обладнання; інженер-менеджером центрів сервісного обслуговування переробних підприємств.

На рівні факультету діють студентська рада, навчально-виховна комісія, профспілковий студентський актив, старостат. Представники студентського самоврядування факультету інженерії та комп’ютерних технологій входять до складу Вченої Ради університету, Ради факультету та профспілкового комітету університету.

Навчання проходить у тісному зв’язку з виробничими підприємствами. Розвинута база практик дає можливість, майбутнім фахівцям, використати набуті знання на практиці і знайти майбутнє місце роботи.

Перед запрошеними виступив декан факультету Вершков Олександр Олександрович, запросив школярів ознайомитись з лабораторіями і прийняти участь в учбовому процесі за спеціальностями «Галузеве машинобудування» і «Комп’ютерні науки».

Обравши (ТДАТУ) Мелітопольський Таврійський державний агротехнологічний університет, переглянувши інформаційний сайт університету вас зацікавить факультет ІКТ новинами про різноманітне студентське життя, наявністю гуртків художньої самодіяльності, практикою студентів у межах Україні та за кордоном, перемогами в спортивних змаганнях та наукових конкурсах. Саме на факультеті ІКТ ви захочете творити та навчатися.

ЗАПРОШУЄМО ВАС ДО ВСТУПУ НА ФАКУЛЬТЕТ ІКТ!