Відповідаючи на питання про те, що таке кікбоксинг, слід зазначити, що це єдиноборство об’єднує в собі різні деталі традиційної англійської школи боротьби, представляючи собою якийсь «сплав» двох видів бойових мистецтв: карате і боксу. Також в такий тип боротьби було додано щось з тайського боксу та тхеквондо. Описуючи кікбоксинг коротко, нерідко згадують, що це самий незвичайний вид ударних єдиноборств, нормами якого не забороняються удари ногами і руками за умови застосування рукавичок.

Формальна легенда про народження кікбоксингу така. Було вирішено провести поєдинок між багаторазовим чемпіоном світу боксером Мухамедом Алі та чемпіоном світу з карате Антоніо Інокі. Бій закінчився безрезультатно – каратист ліг на спину, а в боксі бити лежачого заборонено. Після цього нібито було вирішено створити новий, більш видовищний вид спорту із вдосконаленими правилами.

19-22 жовтня в Харкові відбулися національні змагання з кікбоксингу: Кубок України за версією WPKA серед дорослих і Чемпіонат України за версією ISKA серед дітей, юнаків і юніорів.

Метою цих змагань було – формування збірної України для участі у чемпіонаті світу з кікбоксингу WPKA серед юніорів і дорослих, який відбудеться наприкінці року в Мінську. А також формування збірної України з кікбоксингу ISKA на чемпіонат світу на ринзі і чемпіонат Європи на татамі, які відбудуться у травні 2018 року у місті Києві.

Більш як 350 спортсменів із 17-ти областей змагались на чотирьох майданчиках: рингу і трьох татамі.

Три дні у безкомпромісних боях на Кубку України з кікбоксингу (WРKA) мелітопольські «Динамівці», вихованці тренерів Володимира та Олександра Ящуків доводили своє право бути чемпіонами.

На Кубку України серед дорослих відзначився студент Енергетичного факультету нашого університету (гр. 41 Ен), КМС з кікбоксингу Попов Ігор (зайняв ІІ місце у розділі семи-контакт). За результатами цих змагань Ігор також увійшов до складу збірної України.

Поздоровляємо нашого ПЕРЕМОЖЦЯ! Бажаємо йому здоров’я, спортивної вдачі, нових грандіозних перемог на славу рідного ТДАТУ!

Грицаєнко І.М., помічник ректора університету

з організаційних питань, виховної роботи та студентських справ