10 лютого 2018 року для студентів Миколаївського національного аграрного університету (3 курс) та Херсонського державного аграрного університету (магістри)  була організована екскурсія до Національного історико-культурного заповідника «Кам’яна могила».

Захід було проведено деканами факультетів АТЕ та МТФ  ТДАТУ. Супроводжували студентів – декан факультету АТЕ Іванова Ірина Євгеніївна та заступник декана факультету МТФ Мовчан Віталій Федорович.

Завдяки цій поїздці, наші гості мали можливість познайомитись з величчю заповідника «Кам’яна могила» – таємничої споруди у вигляді великих валунів, оточених курганами і давніми метрової висоти «кам’яними бабами» – фігурами воїнів, жінок, дітей. Учасники екскурсії дізнались багато нового про перші написи – петрогліфи, відвідали музей заповідника і побачили давні археологічні знахідки і пам’ятки історії.

За час екскурсійного виїзду студенти відпочили і отримали заряд позитиву на довгий час. Оскільки поїздка на Кам’яну Могилу являє собою своєрідну маленьку історію, в якій поповнюєш свої знання  та вчишся цінувати справжню красу, написану самою природою.

 

Заст. декана з ОВР факультету АТЕ, викладач

кафедри суспільно-гуманітарних наук Шлєіна Л.І.