13 лютого 2018 року викладачі кафедри «Харчові технології та готельно-ресторанна справа» провели здобувачів вищої освіти Миколаївського національного аграрного університету (бакалаври) та Херсонського державного аграрного університету (магістри) у світ грибівництва.

К.с.-г.н., ст. викладач кафедри ТПЗПСГ Бандура І. І. та директорТОВ НВП  «Грибний лікар» Севастьянович В. М. ознайомили майбутніх агрономів із тонкощами грибного виробництва. Екскурсія була організована керівництвом факультету АТЕ на чолі з к.с.-г.н., доц. Івановою І.Є. та заступником декана факультету МТФ Мовчаном В. Ф.

Після захоплюючої подорожі до царства грибів наші гості мали можливість ознайомитися із новинками сільськогосподарської техніки, яку проектує та випускає НВК «Роста», м. Мелітополь, відомий на ринку України з 2000 року.

Завершились подорожі вже на території ТДАТУ, екскурсією по лабораторіях з аналізу субстрату для вирощування та культивування грибів. Натхненні студенти виразили своє бажання поглибити знання у галузі грибівництва та озвучили наміри займатися цією справою у майбутньому.

На завершення такого пізнавального, емоційного, яскравого дня гостей запросили на святкування масляної до ЦКіД, де пригостили їх найтоншими, найніжнішими, запашними млинцями. Впевнені, що в подальшому співпраця наших університетів буде міцнішати, а ми, завжди раді передати свій досвід і знання людям, які цього дійсно варті!

к.т.н., ст.викл. каф. ТПЗПСГ

Кулик А. С.