На сайті Міністерства освіти та науки України з’явився оновлений Перелік наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук.

Станом на 31 січня 2018 р. у МОН України зареєстровано 1 638 друкованих наукових фахових видань України та 96 електронних наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук.

Для порівняння, у травні 2017 р. у МОН України було зареєстровано 1 508 наукових фахових видань України та 87 електронних наукових фахових видань України.

  • Перелік наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук

    Завантажити

  • Перелік електронних наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук

    Завантажити

Зверніть увагу, що друковане (електронне) наукове видання включається до Переліку наукових фахових видань України строком на п’ять років від дати включення.

У вищезазначених переліках, також міститься список журналів, які були включенні у Перелік наукових фахових видань України, але після спливу 5 років не були продовжені (поновлені) і станом на 31 січня 2018 р. не є фаховими.

21 грудня 2017 р. опубліковано нову версію проекту наказу МОН “Порядок формування переліку фахових видань України”, що узгоджена з Науковим комітетом Національної ради з питань розвитку науки і технологій.