Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1364 від 10.10.2017 р. 11‒12 квітня 2018 року у Харківському національному аграрному університеті ім. В.В. Докучаєва на факультеті лісового господарства відбувся ІІ етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Лісове господарство».

Студенти Таврійського державного агротехнологічного університету в особі Алімової Ірини Олександрівни також прийняли участь у підсумковій конференції конкурсу. Попередньо 6 березня 2018 р відбулося засідання галузевої конкурсної комісії II туру, де на підставі аналізу отриманих рецензій (на конкурсні роботи) галузева конкурсна комісія визначила сім робіт, автори які були запрошені для очного захисту своїх робіт у формі науково-практичної конференції в рамках другого етапу II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2017/18 н.р. зі спеціальності «Лісове господарство».

Робота студентки 4-го курсу Алімової Ірини Олександрівни, що виконана під керівництвом к.б.н., ст. викладача каф ЕОНС Щербини Валентини Вікторівни за результатами анонімного рецензування посіла 3-є місце.

За результатами захисту науково-дослідної роботи на тему «Кількісні, масові та метричні ознаки плодів та насіння Gleditsia triacanthos та їх динаміка під впливом факторів навколишнього середовища (аспекти насінництва)» Алімова І.О. здобула диплом III-го ступеня.

Програма конференції 11 квітня передбачала реєстрацію учасників та відкриття конференції де з привітальним словом виступили: ректор ХНАУ ім. В.В. Докучаєва д-р екон. наук, член-кор. НААН України, професор Ульянченко Олександр Вікторович; декан факультету лісового господарства канд. с.-г. наук, професор університету Ведмідь Микола Максимович.

Також 11 квітня були заслухані доповіді студентів з різних ВНЗ України. Регламент конференції передбачав тривалість виступів від 10 до 15 хвилин; на запитання, обговорення та виступи відводилось до 10 хвилин. В ході спілкування із членами галузевої конкурсної комісії студенти отримали цінні  рекомендації та поради, щодо подальших наукових досліджень в рамках обраної теми.

12 квітня на підставі відкритого обговорення членами галузевої конкурсної комісії було нагороджено авторів студентських наукових робіт дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів та цінними подарунками, а наукових керівників подяками за якісну підготовку студентів до участі у конкурсі.

Науково-практична конференція продемонструвала високий науковий рівень доповідей та повідомлень з різних аспектів досліджуваної проблеми і зібрала чималу кількість науковців, які займаються питаннями дослідження лісовідновлення, лісорозведення, догляду за насадженнями, захисту від шкідників, хвороб, пожеж.

Учасники підсумкової конференції конкурсу від ТДАТУ, отримали цінний досвід участі у заходах відповідного рівня, вражені високим рівнем організації заходу та мають рішучі наміри продовжити роботу за обраним тематичним напрямком наукових досліджень для участі у конкурсі в наступному році.