25 червня 2018 року в рамках навчальної практики студенти 1-го курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» разом з викладачами кафедри побували в управлінні Пенсійного фонду у м. Мелітополь. Метою заходу було ознайомити студентську молодь з організацією діяльності та функціональними повноваженнями територіальних органів Пенсійного фонду, підвищити рівень знань студентів щодо функціонування системи пенсійного забезпечення населення.

Зі вступним словом перед першокурсниками виступила Ірина Валентинівна Шутько (менеджер з персоналу). Також до діалогу долучилися Юлія Андріївна Кондратенко (провідний спеціаліст сектору з організаційно-інформаційної роботи) та Олена Валеріївна Берлякова (заступник начальника Мелітопольського відділу обслуговування громадян).

Працівники установи радісно зустріли гостей і розповіли їм про особливості своєї роботи. В доступній формі, студентів проінформували про те, які підрозділи містить управління, які питання вони вирішують, та як громадяни можуть звернутися до органів пенсійного забезпечення з будь-якими питаннями. Студентів ознайомили зі стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, основними напрямами якої є впровадження новітніх технологій адміністрування в Пенсійному фонді, зміцнення та модернізація інформаційних ресурсів і технічної бази, підвищення ефективності системи управління, а також перехід на електронний документообіг. Майбутнім фінансистам розповіли про важливість та необхідність легального працевлаштування, адже страховий стаж зараховується для обчислення пенсій лише в разі офіційної трудової діяльності. Молодь дізналася про накопичувальну систему та модернізований ВЕБ-портал, реєстрація на якому дає можливість самостійно переглядати страховий стаж, а також про пенсійний калькулятор, який дає можливість власноруч порахувати свою пенсію. Студентам було запропоновано заповнити анкети щодо усвідомленості такого поняття як «пенсія», «стаж», «легалізація».

Висловлюємо щиру подяку працівникам Мелітопольського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області за інформаційну та цікаву зустріч.

Кафедра фінансів, банківської справи та страхування