15 вересня 2018 року відзначається свято – День винахідника і раціоналізатора України.

За період з вересня 2017 по вересень 2018 року науковцями і студентами нашого університету було подано 223 заявки на наукові розробки, одержано 93 охоронних документів. Більше 50 студентів взяли активну участь у винахідницькій роботі.

У 2017 році Таврійський державний агротехнологічний університет посів десяте місце в загальному рейтингу серед університетів України у винахідницькій роботі, друге – серед аграрних ЗВО, перше місце – серед  університетів Запорізької області.

Необхідно відзначити значний внесок в цю роботу Заслуженого винахідника України МАЛЮТИ С.І., к.т.н., доцента кафедри охорони праці та безпеки життєдіяльності;  ДІДУРА В.А., д.т.н., професора кафедри технічного сервісу та систем в АПК; СИНЯЄВУ Л.В., д.е.н., професора кафедри менеджменту; МОВЧАНА С.І., к.т.н., доцента кафедри сільськогосподарських машин; ПЕТРОВА В.О.,  к.т.н., доцента кафедри електроенергетики та автоматизації; МІЛЬКА Д.О., д.т.н., доцента кафедри технічного сервісу та систем в АПК; СТРУЧАЄВА М.І., к.т.н., доцента кафедри електротехнології і теплових процесів.

Вітаємо Вас, шановні винахідники і організатори технічної творчості з професійним святом!

Бажаємо Вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, невичерпного натхнення, творчої наснаги та нових визначних наукових досягнень!

Прес-служба ТДАТУ