Сьогодні ТДАТУ – провідний вищий навчальний заклад південно-східного регіону України, який динамічно розвивається, впевнено йде в майбутнє до нових висот і досягнень. В сучасних умовах ТДАТУ продовжує свої славні традиції, залишається в авангарді сучасних вузів України, активно використовуючи сучасні методики і технології у відповідності до кращих європейських та світових стандартів.

Одним із важливих напрямків навчального процесу є профорієнтаційна робота. Залучення молоді до освоєння спеціальностей, які пропонує ТДАТУ – досить масштабна робота. Для цього кафедри університету задіюють увесь викладацький склад та студентство.

Цього місяця профорієнтаційні заходи були проведені в таких містах як Енергодар та Бердянськ.

Так вже на початку жовтня начальник відділу профорієнтації та довузівської підготовки Циновська Т.Т., викладачі енергетичного факультету  Орел О.М., Чаусов С.В., Попрядухін С.В., та ф-ту МТ Бакарджиєв Р.О., провели профорієнтаційну роботу у  м. Енергодар. Відвідали школи НВК №1, ЗОШ №2, ЕБГ Гармония, ЗОШ №4, НВК №5, ЗОШ №7. Ними була надана вичерпна інформація по всім напрямам. Відвідавши 15 випускних класів, викладачі у кожному одинадцятому класі провели бесіди з учнями та вчителями щодо особливостей сучасної освіти та навчання у ТДАТУ.

Бесіда включила інформацію про факультети та спеціальності, про курси підготовчого відділення (на місці та дистанційно), про всеукраїнські олімпіади, проходження стажування за кордоном у період навчання в ТДАТУ та про день відкритих дверей. А всі бажаючі були запрошені навчатися на курсах підготовчого відділення для успішної здачі ЗНО.

Викладачі кафедри суспільно-гуманітарних наук Шлєіна Л.І. та Щербакова Н.В. також на початку жовтня відвідали навчальні заклади
м. Бердянська, а саме: ЗОШ №9; ЗОШ №1; гімназія №1 “Надія” та ЗОШ № 2, де ознайомили одинадцятикласників зі спеціальностями та формами навчання у Таврійському державному агротехнологічному університеті, з тим, де і як наші студенти мешкають та відпочивають, як можна пройти практику за кордоном, що таке дуальна освіта, і як вона здійснюється у нашому ЗВО.

Такі зустрічі завжди проходять цікаво та насичено. Учням така інформація є необхідною, для того щоб краще орієнтуватися у процесах, які чекають на них після випуску зі школи. Не менш важливим моментом є представлення ТДАТУ, як одного з провідних ЗВО.

Прес-служба ТДАТУ