“Наша доля – енергетика!” – під таким гаслом пройшла практична конференція на кафедрі ЕТЕМ з підведення підсумків виробничого навчання.

Наприкінці жовтня кафедра електротехніки і електромеханіки ім. професора В.В.Овчарова підготувала зустріч зі студентами для підведення підсумків проведення виробничих практик у 2017-2018 н.р.

Для енергетиків практика – не лише невід’ємна частина навчального процесу підготовки фахівців в університеті, не лише навик, робота, а і психологічна перевірка студента. Адже лише зустрічаючись із труднощами у студентські роки, людина вчиться самостійно приймати рішення і організовувати ефективну роботу.

Саме тому на енергетичному факультеті ТДАТУ максимально ефективно побудовано роботу зі студентами з  питання проходження практик: студентів не залишають напризволяще, а допомагають у напрацюванні практичного досвіду, контролюють питання якості її проходження. Організація і проведення практики відбувається виключно згідно з «Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України».

Минулого навчального року кафедрою ЕТЕМ було організовано практику для 73 студентів. Усі студенти пройшли практику успішно. Систематизувати знання, поділитися досвідом роботи, спільно з викладачами віднайти шляхи підвищення якості проведення виробничих практик студентам надала можливість участь у практичній конференції. Власним досвідом проходження експлуатаційної практики на підприємстві ПП «Модуль-2000», цінністю практики, якістю отриманих знань із задоволенням поділилися студенти 2 с курсу Копосов А.Д., Сімко М.В., Гвоздовський О.М. Студенти прийняли активну участь у обговоренні проблем проходження практики, оцінювали результативність отриманих практичних навиків, визначали основні професійні якості успішного фахівця-енергетика.

Наприкінці роботи конференції до її учасників звернувся завідувач кафеди ЕТЕМ Квітка С.О. Він висловив думку про те, щоб стати успішним енергетиком, випускник повинен любити свою професію. Людина, якій подобається займатися тим, що вона робить, може досягти високих результатів у будь-якій сфері діяльності. Тому справа залишилася за меншим – тим, хто не володіє сьогодні всіма цими якостями, необхідно терміново почати працювати над собою! Ще є час надолужити згаяне, щоб стати справжніми конкурентоспроможними, компетентними фахівцями. Не можна втрачати жодної можливості! І трудова практика – це, мабуть, один з найважливіших етапів навчання, якщо розуміти її значимість і ставитись до неї відповідально, то випускник отримує професію, з якою буде завжди впевнений у своєму майбутньому!

Енергетичний факультет