DSC_0640Підготовка фахівців, обізнаних із механізмом функціонування системи казначейства, казначейським обслуговуванням бюджетних коштів та державних цільових фондів, здатних творчо підходити до розв’язання складних завдань у сфері управління фінансовими ресурсами держави набувають надзвичайної ваги в умовах реформи системи управління публічними фінансами.

Сьогодні перед фінансовою наукою стоять серйозні завдання підготовки фахівців для роботи у державних структурах. Знання теоретичних закономірностей вітчизняного та закордонного досвіду функціонування казначейської системи, а також чинної нормативної бази, яка регламентує бюджетний процес в Україні, які мають можливість отримувати студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» ТДАТУ, вивчаючи дисципліни бюджетного блоку: «Бюджетна система», «Казначейська справа», «Місцеві фінанси», «Бюджетний менеджмент», «Державний фінансовий контроль» у поєднанні з практичними знаннями, дозволять ефективно виконувати службові обов’язки, покладені на фінансистів.

З метою вдосконалення практичної складової підготовки студентів нашої спеціальності  щодо проведення операцій з бюджетними коштами щорічно викладачами кафедри проводяться екскурсії до Мелітопольського управління Державної казначейської служби України Запорізької області, де наших студентів радо зустрічає начальник управління Шакуріна Людмила Леонідівна та фахівці різних структурних підрозділів установи.

В процесі екскурсії приміщеннями величної установи Мелітопольського управління Державної казначейської служби студентам розповідають про казначейську службу, як про контролера, касира та бухгалтера в обслуговуванні бюджетних коштів. Акцентується увага на пріоритетних напрямах діяльності Державної казначейської служби, зокрема побудові захищеної мережі передачі даних інформаційно-телекомунікаційної системи Казначейства, повномасштабному запровадженні системи дистанційного обслуговування «Клієнт Казначейства – Казначейство» розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, запровадження централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів і т.д.

Крім того, між Таврійським державним агротехнологічним університетом та Мелітопольським управлінням Державної казначейської служби України Запорізької області укладено договір про співробітництво, в рамках якого здійснюється організація і проведення виробничих практик для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» за програмою, розробленою викладами кафедри та спеціалістами установи.

Велика подяка начальнику управління Шакуріній Людмилі Леонідівні за можливість тісної співпраці, результатом якої є не тільки підвищення практичної складової підготовки фахівців спеціальності та підвищення конкурентоспроможності фахівців, а й працевлаштування наших студентів.

До речі сьогодні в Мелітопольському  управлінні Державної казначейської служби України Запорізької області працюють головними спеціалістами випускники спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»: Безуглий Олексій, Васецька Інна, Кокко Світлана, Щербакова Ольга.

Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю з Мелітопольським  управлінням Державної казначейської служби України у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців.

Кафедра «Фінансів, банківської справи та страхування»