Ректор Таврійського державного агротехнологічного університету, доктор технічних наук, член-кореспондент НААН України Володимир Кюрчев взяв участь в засіданні Ради асоціації працівників аграрних навчальних закладів “Украгроосвіта”. Захід відбувся на базі Миколаївського національного аграрного університету 7-8 листопада.

Питань стосовно підготовки майбутніх аграріїв чимало. Основні з них – підвищення якості аграрної освіти та забезпечення доступу до неї сільської молоді. Ще одна проблема — працевлаштування, ЗВО повинні готувати затребуваних фахівців на ринку праці. Для цього треба постійно співпрацювати з бізнесом. Не менш важливі моменти стосуються інтеграційних процесів, міжнародної діяльності та виховної роботи. Саме ці питання розглядалися на засіданнях Ради асоціації.

Засідання проходили у форматі круглого столу, це дозволило взяти активну участь в обговорeнні важливих питань освітянам, виробничникам та усім, кого турбує аграрна освіта.

Керівники вищих аграрних закладів відвідали бази практики та поспілкувалися з виробничниками. В жвавій дискусії вони обговорили те, яким критеріям повинні відповідати молоді фахівці та що необхідно врахувати при їх підготовці.

Також цікавe спілкування учасників засідання відбулося зі студентами Миколаївського НАУ. Учасники заходу відвідали компанію ПАЕК, де  дізналися про успішну співпрацю бізнесу і вчених університету.

                                                     Денис Водоп’янов, начальник РВВ «Агро Таврія»