З 12-14 листопада 2018 року у Таврійському державному агротехнологічному університеті на кафедрі іноземних мов в черговий раз з офіційним візитом перебувала делегація з Федерації Обмінів Франція – Україна (FEFU) з 4 осіб, до складу якої увійшли Філіп Жене, президент Асоціації «Співробітництво Пуату – Шарант Україна», Жозет Жене – секретар ФОФУ,  Паскаль Балавандер – керівник сільськогосподарських стажувань студентів та Калерія Алейникова – перекладач.

Наші давні вірні друзі знову відвідали університет з метою організувати конкурсний відбір студентів на літні освітні сільськогосподарські стажування на аграрних підприємствах Франції. Студенти ТДАТУ з року в рік утримують свої лідерські позиції в сфері міжнародної мобільності. Співпраця  з ФОФУ дозволяє студентам, які вивчають французьку мову, здійснювати лінгвістичні та професійні стажування у Франції терміном від 2 до 3 місяців.

Представники делегації зустрілися з ректором університету Кюрчевим В.М. та із завідуючою кафедри іноземних мов Симоненко С.В. Під час зустрічі обговорювалися питання розвитку культурних обмінів і співробітництва з вищими навчальними закладами з метою надання можливості студентам підвищити рівень своєї підготовки у галузі сільського господарства, підготовки їх до отримання додаткової освіти та майбутнього працевлаштування на французько-українських підприємствах.

Пізніше на кафедрі іноземних мов була організована зустріч зі студентами факультету екології та агротехнологій та факультету економіки і бізнесу, та проведена конференція- презентація щодо діяльності ФОФУ з організації навчально-виробничих практик у Франції. Студенти отримали інформацію щодо попиту на агрономів, фахівців з харчових технологій,  готельно-ресторанної справи на європейському ринку праці.

Після конференції були проведені співбесіда та письмове тестування для студентів, які виявили бажання взяти участь у програмі. Переможцями Всеукраїнського Конкурсу 2018-2019 на літні стажування 2019 року у Франціїї  стали 12 студентів ТДАТУ:

Cтажування  1 рівня:    

Грабовська Яна, гр.11ПТ; Каламбет Дар’я, гр.11 ПТ; Пархоменко Віолетта, гр.11 ГРС;

Пшенична Анна, гр. 21 ПТ; Волкова Ілона, гр. 31 ЕЕ.

Cтажування  рівня 1Bis:

Корець Катерина, гр. 21 ОО; Гавязь Сергій, гр. 21ЕМ.

Cтажування 2 рівня:

Лунга Дар’я, гр. 41 МK.

Cтажування  рівня 2Bis:

Дем’яненко Іван, гр. 32 АІ;  Кльонова  Аліна, гр. 21МБ ХТ;  Вовк Ірина, гр. 41 МК;

Бурикін Дмитро, гр. 21 МБ АГ.

Для французьких гостей була організована екскурсія – подорож,  відвідування Зелених Садиб Мелітопольщини. Єрмак Валентина Андріївна, голова спілки «Чарівна Таврія», гостинно зустріла французьких друзів у своїй садибі «Гостини у Валентини» в м. Мелітополі, пригостила українськими стравами. Гостям сподобалися зелена садиба «Алея троянд» у смт. Мирне  та  садиба активного відпочиноку «Перлина степу» у с. Тамбовка, найстаріший Храм Архистратига Михаїла у селі Тихонівка,  кінні прогулянки на природі від кінного клубу «Свобода» у селі Соснівка.

Французька делегація подякувала університету за теплий прийом і висловила надію на подальшу плідну співпрацю.

                                                    Виноградова М.С., старший викладач кафедри іноземних мов