kiss_89kb.1543898932На ІІІ чемпіонаті світу з мас-рестлінгу, що відбувся наприкінці листопада, під час науково-практичної конференції відбулася знакова подія для мелітопольського спорту. Завідувача кафедри фізичного виховання і спорту Валерія Газаєва одноголосним рішенням конгресу було прийнято до президії Міжнародного союзу громадських об’єднань “Міжнародної федерації мас-рестлінгу” (International Mas-Wrestling Federation), до якої входять 47 країн світу.

Для Валерія Газаєва це далеко не перше особисте спортивне досягнення. Він є чемпіоном України по силовому екстриму та віце-чемпіоном Європи в 2017- 2018 роках, чемпіоном світу в командному заліку 2017р., членом судово-дисциплінарного комітету в Міжнародній федерації мас-рестлінгу, президентом Федерації силового екстриму України з 2016 року та Федерації мас-рестлінгу України з 2015 року.

Мас-рестлінг – це не тільки школа спортивної майстерності, а й особлива філософія фізичного і духовного виховання гармонійної особистості.  Його суть полягає в перетягуванні палиці двома спортсменами, вони сідають один проти одного, ступнями впираються в дошку упору і по команді судді намагаються перетягнути суперника на свій бік або вирвати палицю з рук суперника.

Валерій Газаєв каже: “Мас-рестлінг – більше ніж спорт. Чемпіонати світу – більше, ніж змагання. Міжнародна федерація – більше, ніж організація. Унікальна дія, в якому одна велика сім’я перебуває на святі життя. Якщо людина не робить спроби зробити більше, ніж він може, то йому ніколи не вдасться зробити все, на що він здатний. Я постійно рухаюся вперед і вимагаю від себе неможливого!”, – підкреслив Валерій Нодарович.

Колектив кафедри фізичного виховання і спорту ТДАТУ бажає Валерію Газаєву плідної роботи, широких можливостей і перспективних проектів, надійних партнерів, сумлінних колег, плідної роботи, а також повноцінного відпочинку та здійснення всіх задумів.

Колектив кафедри фізичного виховання і спорту ТДАТУ