Науково – дослідна ділянка розсадника   ТДАТУ межує з селищем Зелене. Співробітники кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії, працівники навчально-виробничого підрозділу, студенти  факультету АТЕ  з 2016 по 2018 р. забезпечували перспективними сортами  посадкового матеріалу всі технологічні процеси при вирощуванні молодого саду ТДАТУ.

Серед виконаних агрозаходів слід відзначити посадку на першому полі розсадника підщеп вишні магалебської  восени 2016 р.,  монтаж системи крапельного зрошення навесні 2017 р., видалення дикої порослі на підщепах, заготівля живців черешні – прищепного матеріалу та їх етикетування  з метою забезпечення чистосортності майбутніх саджанців. Кропітким та трудомістким для студентів факультету АТЕ виявився процес окулірування  вічками новітніх сортів  черешні підщеп вишні магалебської на другому полі розсадника восени цього ж року. Під керівництвом провідного викладача кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії к.с.-г.н, доцента Нінової Г.В. студенти здійснили ревізію приживання та перезимівлі вічок навесні 2018 року, а також зріз на сортову бруньку вишні магалебської.

Протягом періоду вегетації рослин в розсаднику, догляд за саджанцями складався з підживлення, захисту від шкідників та хвороб, постійного видалення дикої порослі та передчасних пагонів, багаторазове знищення бур’янів, рихлення ґрунту, формування крони.

У жовтні 2018 за допомогою студентів факультету агротехнологій та екології, енергетичного, механіко-технологічного, факультету економіки та бізнесу  було викопано 3,118  стандартних саджанців та  висаджено в молодому черешневому саду ТДАТУ. Серед них сорти Талісман, Крупноплідна,  Мелітопольська чорна, Казка, Валерій Чкалов.

У прикопці залишилось 240 саджанців для весняного ремонту молодого та плодоносного саду ТДАТУ у 2019 році.  Під час плідної роботи в розсаднику студенти факультету АТЕ набули практичних знань, які зможуть застосовувати у подальшій професійній діяльності.

Факультет АТЕ