IMG_0055У п’ятницю, 25 січня, до Таврійського державного агротехнологічного університету завітали учні 11-х класів Дніпрорудненської гімназії «Софія». Головне питання, над яким зараз замислюються випускники шкіл, – в якому навчальному закладі здобути вищу освіту? Враховуючи географічне положення, різноманіття спеціальностей та якість надання знань, оптимальним варіантом для школярів з м. Дніпрорудне є Таврійський державний агротехнологічний університет.

33 учня зі своїми класними керівниками прибули до ТДАТУ, щоб на власні очі побачити умови навчання в нашому університеті та ознайомитися з переліком спеціальностей. Гостей зустрічали декан факультету ІКТ О.О. Вершков та викладачі кафедри «Технічна механіка», які підготували для них інформаційні буклети про ТДАТУ та цікаву екскурсію. Проректор з НПР О.П. Ломейко розповів майбутнім абітурієнтам про відкриття в університеті нових сучасних спеціальностей та перспективи розвитку навчального закладу. Олександр Петрович наголосив, що майже всі випускники ТДАТУ працевлаштовані, а це свідчить про якість підготовки молодих фахівців. Він детально зупинився на дуальній формі освіти, яка більше року впроваджується в університеті. Починаючи з третього курсу, студенти мають можливість окрім теоретичних знань отримати і практичні навички за спеціальністю без відриву від навчального процесу.

Методист відділу профорієнтації та довузівської підготовки О.П. Спірінцева представила учням презентацію спеціальностей університету. Крім спеціальностей, яким багато років навчають у ТДАТУ, нещодавно додалися й нові: «Туризм», «Готельно-ресторанна справа» та «Прикладна механіка» за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерне проектування і дизайн».

Для гостей з міста Дніпрорудне провели екскурсію навчальними корпусами, старшокласникам показали навчальні аудиторії та лабораторії, оснащені сучасним устаткуванням. Відвідали випускники Центр культури та дозвілля, наукову бібліотеку та їдальню. Учні Дніпрорудненської гімназії «Софія» були приємно вражені, адже умови навчання та відпочинку в ТДАТУ, на їх думку, гідні. Не кожен великий заклад вищої освіти має власне кафе, де готують страви саме студенти університету під час начальної практики та великий спортивно-оздоровчий комплекс «Салют» на березі Азовського моря.

Зустріч відбулася у дружній обстановці, керівництво університету виказало надію, що вже першого вересня випускники Дніпрорудненської гімназії «Софія» поповнять ряди дружньої студентської родини ТДАТУ.

Денис Водоп’янов, начальник РВВ «Агро Таврія»