У зв’язку із новою тенденцією, яка активно підтримується відділом профорієнтації та довузівської підготовки (керівник Циновська Т. Т.), всі поїздки по районах Запорізької області здійснюються за підтримки представників кафедр дружніх факультетів університету.

Так, 31 січня 2019 року енергетичним факультетом під керівництвом д.т.н., проф. Назаренка І. П. було організовано виїзний профорієнтаційний захід до смт. Більмак Запорізької області. Ініціативу долучитися до нього виявив факультет Агротехнологій та екології ТДАТУ на чолі з к.с.-г.н., доц. Івановою І. Є.

Енергетичний факультет представляли: к.т.н., доц. Орел О. М., к.т.н., доц. Гулевський В. Б., к.т.н., доц. Борохов В. Б. – кафедра «Електротехнології і теплові процеси»; факультет АТЕ – к.т.н., ст. викл. каф. ХТ та ГРС Кулик А. С.

Під час заходу викладачі кафедри ЕТП провели предметні олімпіади з української мови та фізики. Також викладачі активно поспілкувалися із учнями 10 і 11 класів. Майбутні абітурієнти дізналися про особливості умов вступу до ТДАТУ у 2019 році, отримали інформаційні листки, матеріали про навчання за всіма напрямами підготовки, які здійснюються в університеті, зокрема і «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології». У ході спілкування випускники отримували вичерпні відповіді на усі запитання. Після цього директор ЗОШ смт. Більмак отримав офіційне запрошення на круглий стіл для директорів шкіл, який відбудеться наприкінці лютого у стінах ТДАТУ.

За матеріалами: к.т.н., ст.викл. каф. ХТ та ГРС 

Кулик А. С.