Нещодавно у ВСП «Бердянський коледж ТДАТУ» для студентів спеціальності «Харчові технології» було проведено відкритий захід «Моя професія – технолог». Він передбачав ознайомлення з майбутньою професією. Захід було підготовлено викладачами циклової комісії хіміко-технологічним дисциплін: Ю.В. Нестеровою, О.І. Поповою та Л.В. Григор’євою.

Під час заходу студенти дізнались, хто такий технолог, що входить до його обов’язків та які функції він виконує. Цікавими були виступи студентів гр. ХТВ-2 Катерини Сімінько та Любові  Оксанчук з історії виникнення виноробства. Як з’явились консерви розповіли студентки гр. ХТК-2 Тетяна Хоміч та Валентина Ковтунова. Студенти переглянули короткі відео з первинного виноробства та побачили, як працює консервний цех, а також ознайомились з обов’язками технолога, які підготувала студентка гр. ХТВ-3 Єлизавета Солодилова. Студентка гр. ХТК-2 Валерія Солонська ознайомила усіх учасників заходу з обов’язками майстра.

Пізнавальною була вікторина, під час якої студенти давали відповіді на питання професійної спрямованості.  Високу зацікавленість викликала дегустація соків.

Заключне слово взяла директор коледжу, заслужений працівник освіти України Галина Валентинівна Шишкіна, яка наголосила на престижності та важливості професії технолога. Захід пройшов в приємній, діловій обстановці.

За матеріалами сайту ВСП «Бердянський коледж ТДАТУ»