Багато хто з нас вже не уявляє спілкування у соціальних мережах без цих усміхнених дужок. Але чи відома вам історія виникнення смайлу?

Саме 19 вересня 1982 року можна вважати Днем народження «смайлика». В цей день професор Скотт Фалман запропонував графічно передавати усміхнене обличчя за допомогою трьох символів, які слідують один за одним: двокрапка, дефіс, закриваюча дужка :- )   Це нововведення отримало просту назву «smile» (з англ. «усмішка») і знайшло широке застосування в комп’ютерній сфері — особливо в Інтернеті і соціальних мережах. З появою першого «смайлу» електронний лексикон істотно поповнився. Три елементарні символи дозволили мільйонам людей виражати свої емоції без слів. Ця подія збереглася в електронному вигляді, оскільки Фалман відправив лист на один з головних форумів своєї країни, в якому написав повідомлення з двома смайликами: веселим і сумним.

А як цей день провели студенти факультету економіки та бізнесу ТДАТУ? З усмішкою та азартом. На великій перерві студентська рада влаштувала розіграш двох білетів у кіно. Правила були дуже прості: бути підписаним на Інстаграм студентської ради ФЕБ, написати на маленькому смайлику (які роздавали наші студенти) назву свого профілю та приклеїти на плакат великого смайлу. У розіграші взяло участь аж 129 студентів! Вже у цей понеділок ми дізнаємося переможця у прямому ефірі нашого профілю. Слідкуйте за новинами! :- ) :-)

За матеріалами: студентська рада ФЕБ