Важливою частиною навчально-виховного процесу в університеті є екскурсії. Так, викладачами енергетичного факультету регулярно організовуються поїздки на підприємства України, де студенти знайомляться різними технологіями виробництва.

4 жовтня студенти 41 ЕЕ групи факультету енергетики і комп’ютерних технологій ТДАТУ відвідали Дніпровську ГЕС.  Це п’ята і найстаріша гідроелектростанція на Дніпрі. Її будівництво було розпочато у 1927 році.

Нині ДніпроГЕС являє собою безпосередньо саму будівлю підприємства розташовану на правому березі Дніпра з машинним залом, в якому встановлено 9 вертикальних гідроагрегатів сумарною потужністю 665 МВт і 1 гідроагрегат встановленою потужністю 2,6 МВт. Максимальна висота електростанції, що живить Донбас і Криворіжжя, становить 60 м. Загальна довжина напірного фронту гідроспоруд Дніпровського гідровузлу — 1,3 км, пропускна здатність — 26900 м³/сек.

Студентам було цікаво дізнатися особливості функціонування станції, її історію, побачити на власні очі як ДніпроГЕС забезпечує електроенергією велику територію.

Такі екскурсії професійного спрямування стали для студентів факультету вже традиційними, адже дане підприємство може стати  місцем роботи майбутніх випускників факультету енергетики і комп’ютерних технологій.

За матеріалами: куратор групи, к.т.н., доцент Кушлик Р.В.