f (8)Обласний конкурс «Студент року» (далі Конкурс) був започаткований у 2002 році. Конкурс проводиться в три етапи: факультетський та університетський – протягом жовтня, обласний – у листопаді. Конкурс проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованої молоді, сприяння гармонійному розвитку особистості студентів, стимулювання зацікавленості студентів до підвищення свого інтелектуального рівня, формування національної свідомості, створення умов для самореалізації особистості студентів і формування у них організаторських навичок, лідерських якостей, відповідальності за результат своєї праці, стимулювання студентів до формування активної громадянської позиції.

Конкурс проводиться Управлінням молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації, спільно з КУ «Запорізький обласний центр молоді» ЗОР. Уже вкотре Конкурс проводиться в таких номінаціях: «Студент – лідер студентського самоврядування року»; «Студент – суспільний діяч року»; «Студент – артист року»; «Студент – учений року»; «Студент – спортсмен року»; «Студент – журналіст року»; «Студент – волонтер року»; «Студент – патріот року»; «Студент – староста року»; «Студентська сім’я року»; «Кращий студент року вищого навчального закладу І-ІІ рівнів акредитації».

Обласний етап розпочинається з засідання конкурсної комісії. Захід в цьому році провела начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова. До складу комісії традиційно входили представники ректоратів вишів Запорізької області, профспілок працівників освіти та науки, структурних підрозділів облдержадміністрації.

– У цьому році до Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації було подано 74 кандидатури студентів від закладів освіти. Нагадаю, у конкурсі встановлено 11 номінацій, – повідомила Наталія Власова.

На засіданні конкурсної комісії було обрано 15 переможців в 11 номінаціях. В номінації «Студент – староста року» перемогу святкував ТДАТУ. Переможцем було визнано одну з кращих студенток університету ГОНЧАРЕНКО Єлизавету, студентку 3 курсу, факультету Агротехнологій та екології, спеціальність «Харчові технології». Грамотами Запорізької обласної ради за вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики області було вирішено нагородити СЛАВОВА Юрія – студента магістратури Механіко-технологічного факультету університету та СЛАВОВУ (Крюковську) Катерину – випускницю 2019 року факультету Економіки та бізнесу університету.

Переможців конкурсу було нагороджено 15 листопада. У цей день в обласному центрі молоді відбувся бал. Саме такий формат заходу вирішено було провести в цьому році. Урочисте нагородження переможців Конкурсу пройшло в актовій залі КУ «Запорізький обласний центр молоді» ЗОР. Захід присвятили святкуванню Міжнародного Дня студента. Участь в урочистостях взяли керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації Наталія Власова.

− День студента − це свято, яке асоціюється з інноваторством, креативністю думки, молодістю, романтикою. Активна життєва позиція, творчі ідеї, ініціатива молоді та студентства завжди були рушійною силою розвитку суспільства. Я переконана в тому, що кожне нове покоління талановите і прогресивне, ви − майбутнє України, ви − майбутнє Запорізької області, − зазначила Зінаїда Бойко.

Кожен переможець отримав грамоти облдержадміністрації та сертифікат на отримання премії. Фонд на отримання премій складає 34 тис. грн. Кошти будуть перераховані на власні банківські картки переможців.

Напередодні обласного етапу Конкурсу відбувся етап університетський. Переможцями на рівні ТДАТУ за номінаціями було визначено наступних студентів.

Номінація «Студент – лідер студентського самоврядування року»:

МАРЧЕНКО Катерина Юріївна – студентка 4-го курсу факультету Економіки та бізнесу університету.

Номінація «Студент – суспільний діяч року»:

ШАЦ Надія Олександрівна – студентка 4-го курсу факультету Агротехнологій та екології університету.

Номінація «Студент – артист року»:

КРИВДА Владислав Андрійович – студент 4-го курсу Механіко-технологічного факультету університету.

Номінація «Студент – вчений року»:

ЛЕБІДЬ Михайло Романович – студент магістратури Механіко-технологічного факультету університету.

Номінація «Студент – спортсмен року»:

КОПОТЬ В’ячеслав Олександровича – студент 3-го курсу факультету Енергетики та комп’ютерних технологій університету.

Номінація «Студент – журналіст року»:

ІВОВА Наталія Вікторівна – студентка магістратури факультету Агротехнологій та екології університету.

Номінація «Студент – волонтер року»:

ВОЛКОВА Ілона Дмитрівна – студентка 4-го курсу факультету Енергетики та комп’ютерних технологій університету.

Номінація «Студент – патріот року»:

МАРТИНОВА Наталія Олегівна – студентка 3-го курсу факультету Економіки та бізнесу університету.

Номінація «Студент – староста року»:

ГОНЧАРЕНКО Єлизавета Михайлівна студентка 3-го курсу факультету Агротехнологій та екології університету.

Номінація «Студентська сім’я року»:

СЛАВОВ Юрій Віталійович – студент магістратури Механіко-технологічного факультету університету.

СЛАВОВА (Крюковська) Катерина Ігорівна – випускниця 2019 року факультету Економіки та бізнесу університету.

Висловлюємо прихильність і повагу кращим студентам ТДАТУ!

Грицаєнко І.М., пом. ректора з ОВР, член обласної конкурсної комісії,

співзасновник проекту