курсСьогодні креативність —це «творча діяльність, націлена на отримання результатів, які є оригінальними та цінними».Тобто креативність вимагає як новизни, так і корисності. Щоб вважатися творчою особистистю, сьогодні не обов’язково писати вірші чи малювати — достатньо вирішити проблему в інший спосіб.

Співробітники деканату факультету агротехнологій та еккології ТДАТУ: декан Ірина Іванова, заступники декана з НПР Галина Тараненко, Юлія Чебанова, Ніна Нєжнова, з наукової роботи Зоя Білоус, з ОВР Людмила Шлєіна, відповідальна за профорієнтацію на факультеті АТЕ Алла Ангеловська, голова профспілки АТЕ Ніна Щербакова та секретар Катерина Ганчук пройшли курс з креативності від Cпільноти для навчання та викладання «Вище» та Британської Ради в Україні. Цей курс корисний викладачам вищих навчальних закладів, вчителям і тренерам у неформальній освіті та усім, хто хоче навчитися й навчати креативності.

Курс складався з п’яти інтерактивних лекцій:

– Що таке креативність і з чого вона складається.
– Як розвивати креативність у собі та студентах?
– Як створити креативне середовище для навчання?
– Як оцінювати креативність студентів?
– Креативне конспектування: навіщо і як застосовувати його у навчальному процесі.

Наприкінці курсу після проходження тесту усі слухачі отримали сертифікати. Лише креативне викладання в тандемі з креативним викладачем може виховати та розвити творчі здібності студентів, ті якості які так необхідні випускнику закладу вищої освіти.

За матеріалами сайту факультету АТЕ