den_pamjati_8-9_travnia_066 травня, напередодні Дня пам’яті і примирення (8 травня), та Дня Перемоги над нацизмом (9 травня), у ВСП «Новокаховський коледж ТДАТУ» викладачем української літератури Наталією Бойко був проведений інтелектуальний турнір «Україна звитяжна» на платформі Zoom зі студентами І та ІІ курсів.

Виховний захід був проведений з метою фокусування уваги молодого покоління на славетних прикладах української військової звитяги, як одного з рушійних історичних факторів становлення й розбудови національної держави – від княжих часів до сучасної України.

Завдання гри полягало у розширенні кругозору учнів у царині військової історії України. Викладачі розповіли про видатних українських діячів, які залишили по собі пам’ять завдяки славетним перемогам та полководницькому таланту. Крім цього, акцентувати увагу на прикладах героїзму різних поколінь українських військових; пригадали визначні військові події, які відбувалися на українських землях. Особливо цікавою частиною гри були  цікаві факти про зброю, якою користувались українці в минулому.

Метою заходу стало удосконалення навичок студентів аналізувати нову інформацію, вирішувати проблемні завдання, робити самостійні висновки, оптимально взаємодіяти в умовах інтерактивного та групового навчання; виховувати почуття патріотизму, національної гідності та вдячності співвітчизникам-героям за їх звитяжні подвиги в минулому і сучасності.

Слід зазначити, що турнір передбачав 3 тури:

1 тур: «Стратегія й тактика» передбачав відкриті питання – правильна відповідь за кожне питання принесла команді 3 бали.

2 тур: «Інтелектуальна перестрілка» – запитання з вибором однієї правильної відповіді (1 правильна відповідь – 2 бали).

3 тур: «Капітанський штурвал» – за допомогою допоміжних питань необхідно було встановити, хто зображений на фото (у спільноті Viber кожна команда отримала фото для команди-суперниці).

Перемогу у грі з рахунком 34:32 отримала команда першокурсників.

Вітаємо переможців!

Наталія Бойко, викладач української літератури

ВСП «Новокаховський коледж ТДАТУ»