«Український клуб аграрного бізнесу», освітній проект «Агрокебети» та Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного провели онлайн-конференцію «Рік з Агрокебетами: перші успіхи та виклики». Участь в неї взяли і студенти факультету енергетики і комп’ютерних технологій ТДАТУ, серед них Владислав Олійник.

З лютого цього року ТДАТУ став офіційним представником аграрних ЗВО півдня України, де буде реалізовуватися новітня магістерська програма «Агрокебети».
Програма «Агрокебети» стартувала у 2019 році на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБІП). Її ініціатором виступив провідний спеціаліст аграрного і харчового секторів економіки, президент асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” Алекс Ліссітса. Однак, щоб досягти основної мети проекту – повністю перезапустити аграрну освіту у новому форматі у масштабах країни, було вирішено долучити до його реалізації ще чотири аграрних заклади вищої освіти в різних регіонах, серед яких і ТДАТУ.

Завдання «Агрокебетів» – забезпечити ТОП-ові аграрні компанії висококваліфікованими працівниками, а випускників високооплачуваним робочим місцем одразу після отримання диплому та практичним досвідом ще під час навчання. Навчання на агрокебетах може здійснюватися в галузях агрономії, так і IT-спеціалістів, всім знайдеться своє місце.

Пощастило взяти участь у конференції, студенту 22СЕЕ групи Владиславу Олійнику, куратором якої асистент кафедри електроенергетики та автоматизації ТДАТУ Світлана Адамова.

На конференції були розглянуті питання:

– відміни англійської мови в низці спеціальностей;
– акредитації даної програми навчання (зараз її відсутність);
– залучення до програми студентів з регіонів;
– наявність вільних місць на конкурсний набір 2020 року;
– долучення до програми нових університетів в тому числі і ТДАТУ;
– складність працевлаштування випускника з дипломом неакредитованої навчальної програми;
– перспективність даної програми при становленні України як аграрної держави.

Особливо цікавими були виступи студентів, які вже закінчили програму, вони поділились своїми враженнями.

За матеріалами сайту кафедри
електроенергетики та автоматизації