Сьогодні, 14 червня, на базі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного проходить чемпіонат України по Богатирському багатоборству і богатирської тяги. Вперше за багато років вони проходять у закритому режимі, без вболівальників. Спортсменів та пресу пускали за спеціальними перепустками, заміряючи на вході температуру.

Змагання проводить федерація «Найсильніших атлетів України і перетягування канату». Організатором виступив завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Таврійського ДАТУ Валерій Газаєв. Відзначимо, що Богатирські ігри у Мелітополі відбуваються вчетверте. В цьому році було заплановане інше місто для проведення, але внаслідок карантину плани змінилися. У 2020 році у змаганнях беруть участь лише 29 спортсменів з різних областей України.

– Основний склад збірної України весь тут. Чемпіонат був запланований у Лисичанську Луганської області, але відмовили багато спонсорів, як зараз у багатьох місцях, в зв’язку зі збитками, яких вони зазнали під час карантину. Завдяки ректору Таврійського державного агротехнологічного університету Володимиру Кюрчеву, Богатирські ігри взагалі відбулися. Проходять вони з дотриманням санітарних вимог на майданчиках ТДАТУ, – зазначив Валерій Газаєв.

На змаганнях для кожної вагової категорії заплановані різні вправи. Перша вправа, – “Богатирська тяга”, в якій брали участь всі учасники турніру без виключення.

У цій дисципліні рекорд України у ваговій категорії до 105 кг встановив зав кафедри фізвиховання і спорту ТДАТУ Валерій Газаєв, він підняв штангу вагою 352,5 кг.

Про інші результати змагань ми повідомимо у наступних публікаціях.

Денис Водоп’янов,

начальник РВВ “Агро Таврія”