Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», освітній проєкт «Агрокебети» та онлайн-видання AgroPortal.ua оголошують про старт I Всеукраїнського публічного онлайн-курсу “Нова аграрна політика України” та Всеукраїнського конкурсу «Перспективний агрополітик України 2020».

Мета онлайн-курсу та конкурсу: визначити талановиту молодь – майбутніх перспективних агрополітиків, надати їм навчання від професіоналів-практиків аграрної політики України та забезпечити їм необхідні умови для професійного зростання.

«У всіх країнах є практика підготовки кадрового резерву. Якщо говорити, наприклад, про німецький досвід, то тут кожна політична сила має власний кадровий резерв у формі спеціальних фондів підтримки для молоді та проведення з ними певної політичної роботи. Таким чином, коли ці люди виходять на політичну арену, вони вже пройшли усі командоутворюючі ігри і точно знають, яка стратегія і яка політика має бути у тієї чи іншої політичної сили», — зазначає президент УКАБ, голова Наглядової ради проєкту «Агрокебети» Алекс Ліссітса, говорячи про ініціативу конкурсу.

На його переконання, «Україні ще не пізно почати готувати подібні кадри зараз, адже з кожним роком ситуація буде складнішою, тому на ключові політичні посади залучатимуть людей, які не розуміють елементарного, що таке система державного управління».

«Магістерська програма «Агрокебети» має успішний досвід трансформації навчального процесу з офлайн форми в онлайн, тому ми запускаємо проєкт з актуальних лекцій від топових спікерів — «Агрокебети Онлайн». Ми прагнемо сформувати середовище проактивної молоді, яка готова працювати на розвиток країни», — додає керівник проєкту «Агрокебети» Анатолій Циркун.

Взяти участь у онлайн-курсі та конкурсі мають змогу студенти та аспіранти українських університетів. Участь безкоштовна, за умови попередньої реєстрації.

Реєстрація на першу онлайн-лекцію курсу від Алекса Ліссітси “50 актуальних питань та відповідей про агрополітику України” за посиланням.

Детальна інформація про етапи проведення Всеукраїнського конкурсу «Перспективний агрополітик України 2020» за посиланням.

Кафедра рослинництва імені проф. В.В. Калитки