2323323223232Викладачі Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного постійно працюють над покращенням якості освіти та наповненням навчально-інформаційного порталу методичними матеріалами.

Співробітниками кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика були розроблені електронні посібники для вивчення дисципліни “Альтернативні джерела енергії” студентами спеціальності 133 “Галузеве машинобудування” за освітньо-професійною програмою “Обладнання переробних і харчових виробництв” та “Галузеве машинобудування”,

В електронних посібниках розглянуті питання альтернативних джерел енергії, докладно розглядаються перспективи застосування відновлюваних джерел енергії – сонця, вітру, океану, біоенергії, внутрішнього тепла Землі та ін. Розглянуті види, конструкції та перспективи використання пристроїв альтернативної енергетики в Україні.

Для широкого кола читачів – школярів, студентів ЗВО, інженерів і науковців, які цікавляться перспективами розвитку української та світової енергетики.

Використання енергії сонця в сучасному енергозабезпеченні України
Використання вторинних енергоресурсів та систем акумуляції енергії в промисловості України
Використання енергії вітру та біопалива в машинобудівній галузі промисловості України
Використання поверхневих, термальних і морських вод для виробництва теплової і електричної енергії

Кирило Самойчук,

 зав. кафедри ОПХВ ім. професора Ф.Ю. Ялпачика