Щороку 20 вересня відзначається Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано Генеральною конференцією ЮНЕСКО у 2015 році за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту.

Наукова бібліотека до спортивного свята підготувала відео-презентацію «Перші серед кращих», присвячену спортивним перемогам і звитягам студентської молоді ТДАТУ.

Студенти ТДАТУ фізичною культурою і спортом займаються з найперших днів заснування університету, збереглись історичні фото 1935-1936 рр.

Сьогодні спортивний клуб ТДАТУ «Таврія-університет» включає великий спортивний корпус з 9-ма спортивними залами, де для студентів створені комфортні умови для занять фізичною культурою і спортом.

Студенти-спортсмени прославляють свій університет. На рівні міста колектив університету щорічно є кращий як в міській спартакіаді, так і на першості міста. У різні роки перші місця було виборено в змаганнях з таких видів спорту: волейбол, футбол, вільна боротьба, гирьовий спорт, пауерліфтинг, баскетбол та ряду інших.

На регіональних, обласних, національних та міжнародних змаганнях студенти займають призові місця. Команда Мелітополя з вільної боротьби, яка повністю складається зі студентів нашого університету та Мелітопольського коледжу ТДАТУ, посіла І командне місце в чемпіонаті області 2020 року, виборовши 6 золотих нагород, 2 «срібла» та 2 «бронзи».

На V Відкритому Кубку України з мас-рестлінгу треті місця зайняли – Антон Ніколенко, Микита Старовойт, Наталія Токар.
Володарями золотих нагород чемпіонату України 2020 року з гирьового спорту серед студентів стали – Олексій Сердюк, Андрій Нідялко, Ольга Москаленко.

Гордість ТДАТУ – це Руслан Дехтяренко – майстер спорту України з боротьби вільної, Денис Задорожний – переможець престижного Київського міжнародного турніру (2019р.) з армрестлінгу, Андрій Коломоєць став першим в історії нашого міста майстром спорту України зі стрибків на батуті (акробатичній доріжці), Олександр Нікулін – майстер спорту України з флорболу та багато інших спортсменів-студентів.

У святковому відео представлена література із фондів наукової бібліотеки, це такі видання: «Фізичне виховання», «115 знаменитых спортсменов», навчальний посібник «Тактичні дії в гандболі», «Енциклопедія олімпійського спорту» та ін.
Наукова бібліотека щиро вітає всіх спортсменів ТДАТУ з Міжнародним днем студентського спорту, бажаємо нових звершень та перемог. Пишаємось вами, шановні спортсмени, цінуємо вашу наполегливу щоденну працю та невпинне бажання прославляти своїми здобутками рідний університет.

Світлана Голодова,
завідуюча відділом наукової бібліотеки