Практична підготовка здобувачів вищої освіти – одна з важливих складових при навчанні. Студенти Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного постійно відвідують промислові підприємства нашого регіону.

Під час практики здобувачі 3, 2 САІ курсів механіко-технологічного факультету відвідали підприємство «Агро-Сервіс». І це не випадково, адже «Агро-Сервіс» – офіційний дилер відомих провідних виробників сільськогосподарської техніки та запчастин, серед яких АТ “Ельворті”, ТОВ «ВЕЛЕС-АГРО ЛТД. АТ «Ельворті» – провідне підприємство сільськогосподарського машинобудування України, що випускає посівні комплекси, зернові та просапні сівалки, культиватори суцільної і міжрядної обробки ґрунту, дискові борони. Компанія VELES AGRO є виробником багатофункціональної грунтообробної техніки з високими стандартами якості, з огляду на сучасні і економічно ефективні технології.

Директор підприємства Микола Бандура ознайомив студентів зі зразками техніки на торгово-виставковому майданчику. Представлення машин Миколою Пилиповичем відбувалося в живому діалозі зі здобувачами та професіональними оцінками роботи представлених сільськогосподарських машин. Під час екскурсії Микола Бандура ставив майбутнім агроінженерам різні питання щодо функціональних можливостей техніки.

Головний агроном підприємства О.Меркулов розповів про роботу машин у полі. Інформація стосувалося технологічного налагодження, якості роботи, продуктивності машин і про результати в цілому, з огляду на отриманий цьогорічний врожай. Практика на підприємстві Агро-Сервіс видалась дуже корисною для здобувачів вищої освіти.

Редакційно-видавничий відділ,
за матеріалами кафедри сільськогосподарських машин