Тиждень циклової комісії – це творча співпраця студентів та викладачів. У ВСП «Новокаховський фаховий коледж ТДАТУ» щорічно проводиться тиждень циклової комісії юридичних дисциплін. Традиційно, його проведення присвячене Дню юриста, яке в Україні святкується 8 жовтня.

Проведення тижня циклової комісії юридичних дисциплін сприяє підвищенню у студентів рівня знань, інтересу до вивчення спеціальних дисциплін, прояву творчих здібностей і, звичайно, вдосконаленню професійної майстерності викладачів.

Тиждень циклової комісії юридичних дисциплін проходив з 5 по 9 жовтня 2020 року. Викладачі та студенти спеціальності 081 Право підготували цікаві заходи, що пропагують престижність професії юриста.

Відкриття тижня почалось презентацією спеціальності та виставкою творчих робіт студентів на тему: «Осінь очима юриста».

6 жовтня студенти ІV курсу під керівництвом викладачів Нелли Ніколової та Олени Міндровської провели лекторій серед студентів спеціальності на тему: «В період пандемії життя продовжується». В ході заходу, було акцентовано увагу студентів на важливості дотримання вимог карантинних та протиепідеміологічних заходів. В ході виховного заходу студенти не тільки змогли донести всю серйозність ситуації пов’язаної з розповсюдженням інфекції COVID-19, а й налаштувати аудиторію на позитивний лад, довівши, що навіть у таких складних умовах не слід сумувати та запропонували присутнім укріплювати імунітет позитивним настроєм.

7 жовтня за сприянням працівників бібліотеки коледжу була організована виставка-перзентація нових літературних та періодичних видань «Новели законодавства». Для студентів перших курсів було проведено знайомство з фаховою літературою та екскурсія по бібліотеці.

8 жовтня в умовах карантину, на жаль, не було можливості провести традиційний туристичний похід. Альтернативою став комунікативно-навчальний захід: «Правовий квест». У квесті взяли участь чотири групи, які й стали командами-учасниками заходу. Кожна команда отримала путівник з розробленими маршрутами та вказівками зупинок. На кожній зупинці учасники отримували нові правові завдання та у разі вдалого виконання отримували новий маршрутний лист. Кінцевою зупинкою для кожної команди був визначений відповідний судовий, правоохоронний орган чи орган виконавчої влади.

На завершення підбито підсумки роботи тижня циклової комісії та розглянуто перспективи на майбутнє.

Нелли Ніколова,
голова циклової комісії юридичних дисциплін
ВСП «Новокаховський фаховий коледж ТДАТУ»