rys-3-2-e1603958213552-401x273У Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного успішно реалізується дуальна форма навчання.

Вона передбачає системне й органічне поєднання на умовах партнерства двох основних його складових: теоретичної (навчальної) складової, яку забезпечує навчальний заклад, та прикладної (практичної), яка забезпечується підприємством (потенційним роботодавцем).

Дуальне навчання – це інтерактивний механізм надання професійної освіти, який базується на одночасному отриманні теоретичних знань у навчальних закладах та практичних навичок та досвіду роботи па підприємстві. Це дає унікальну можливість студенту швидко опанувати знання та одночасно набути досвіду роботи за фахом, при цьому не затрачаючи великих фінансових ресурсів. Навчальні заклади також зацікавлені у подібній співпраці, так як зможуть краще виконувати свої функції, підвищувати власну компетентність та реалізовувати результати наукових досліджень.

Роботодавець також у результаті такої співпраці отримує висококваліфікованого працівника з мінімальними затратами часових та фінансових ресурсів, надійних партнерів і джерело креативних ідей щодо удосконалення та підвищення ефективності своєї діяльності.

Кафедра технічного сервісу та систем в АПК бере безпосередню участь в реалізації дуального навчання. Переважна більшість магістрантів 14 МБАІ групи, куратором якої є професор Дмитро Журавель, опановують майбутню професію в результаті дуального навчання на підприємствах аграрного сектору України: ТОВ «СГМП Арго», ТОВ «ПМК №133» та КП «Таврійськдобробут» Оріхівського району Запорізької області; ТОВ «Александр-Агро 2» с. Любицьке Новомиколаївського району.

Кафедра технічного сервісу та систем в АПК