Завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного Валерій Газаєв поділився своїми спортивними здобутками за 2020 рік.

На жаль, цей рік не можна порівняти з минулим, оскільки, через пандемію коронавірусу, Валерію Нодаровичу не вдалося взяти участь в жодному змаганні міжнародного рівня. Натомість всі зусилля були сконцентровані на турнірах і чемпіонатах національного рівня. Валерій Газаєв взяв участь у восьми змаганнях, у семи з них здобув перемогу.

– Все почалось з Всеукраїнського турніру Old School Strongman Challenge, який проходив у стінах нашого університету у лютому. Гостями були спортсмени з Грузії та Литви. Там я здобув перемогу, встановив рекорд України. Після цього, четвертий рік поспіль, став абсолютним чемпіоном України в особистому заліку і чемпіоном України з Богатирської тяги, де також встановив рекорд України в Богатирській тязі у ваговій категорії до 105 кг, з результатом 352 кг. Ці змагання також проходили у стінах нашого університету, – розповів Валерій Газаєв.

У 2020 році було гран-прі України, де Валерій Газаєв переміг у своїй ваговій категорії, а також в абсолютній першості серед 18 атлетів і встановив рекорд України у піднятті колоди 130 кг на 7 разів. До цього цей рекорд складав 5 разів і тримався з 2017 року. Наприкінці серпня у Нижніх Сірогозах проходив Всеукраїнський турнір з богатирського багатоборства «Таргітай». Валерій Газаєв здобув перемогу та отримав приз у вигляді казацької шаблі.

– Далі були змагання з командного чемпіонату України, де у складі трьох атлетів, я, як капітан команди, наші студенти, які вже закінчили навчання, але продовжують тренуватися на базі спортивного клубу ТДАТУ, майстри спорту Валентин Бурмістров та Олександр Скрипченко здобули впевнену перемогу. Наша команда залишила позаду себе спортсменів з Києва, Дніпра, Івано-Франківська та інших міст, – з гордістю зазначив В. Газаєв.

Лише одні змагання для завідувача кафедри фізичного виховання і спорту ТДАТУ з технічних причин були не дуже вдалі. На чемпіонаті України з трак-пулу, що проходив в Івано-Франківську, Валерій Нодарович здобув 7 місце. Всього за цей рік було встановлено чотири рекорди України та один рекорд Національного реєстру рекордів України. 10 жовтня в Івано-Франківську 9 атлетів, серед яких був і Валерій Газаєв, протягнули зв’язку з автобусів вагою 101 тонна на відстань 7,5 метрів.

Крім цього, Валерій Газаєв у 2020 році підготував одного майстра спорту, це випускник ТДАТУ Валентин Бурмістров, двох чемпіонів України та двох володарів кубку України. Зав. кафедри ТДАТУ вже намітив план на наступний рік та сподівається, що всі заплановані ідеї будуть втілені в життя.

Денис Водоп’янов,
начальник РВВ «Агро Таврія»