Молоді люди – це майбутнє держави! Молодь виконує в суспільстві важливу функцію зміни поколінь, бере безпосередню участь у перетворенні всіх сфер життєдіяльності соціуму. Найважливішою цінністю молоді українці вважають свободу, прагнуть до нових знань і готові самі творити зміни.

Всесвітній день молоді – міжнародне свято молодих людей, яке відзначається щорічно 10 листопада. Саме в цей день на Всесвітній конференції молоді у Лондоні в далекому 1945 році була заснована Всесвітня федерація демократичної молоді.

Всесвітня федерація демократичної молоді веде боротьбу за мир, права молоді, незалежність народів, інтернаціональне згуртування прогресивної молоді проти колоніалізму, неоколоніалізму, фашизму та расизму.

Міжнародний день студентів встановлений 17 листопада 1946 на Всесвітньому конгресі студентів, що відбувся в Празі, на згадку про чеських студентів-патріотів.

Бути молодим сьогодні – це і щастя і, водночас, великий тягар та відповідальність, бо саме молодь першою відчуває стрімкий ритм, а також, все нові виклики і вимоги сучасного життя. Одна з головних рис нинішнього покоління молоді – технологічність. Проблеми молоді так чи інакше стосуються кожного. А тому саме сьогодні уряди країн світу закликають звернути увагу на актуальні та гострі питання, які постають перед молодими людьми у сучасному світі.

У ці свята варто ще раз наголосити які допитливі, трудолюбиві, розумні студенти навчаються у ТДАТУ. Вони ставлять перед собою важливі цілі та досягають їх.

Нещодавно майбутні екологи стали учасниками захоплюючого та пізнавального заходу «Euroquiz», який дозволив здобувачам освіти не лише продемонструвати вже існуючі знання, а й поглибити їх, дізнавшись про нові, маловідомі факти з життя західноєвропейців. В ході запеклої боротьби переможцем вікторини став Олександр Левадній.

Активні студенти ТДАТУ у жовтні взяли участь у онлайн проєкті від компанії UGEN, під назвою «LeadMe», за участі українських ТОП-компаній – JTI, Райффайзен Банк Аваль, Deloitte, MARS, Coca-Cola HBC, Jooble, AB InBev Efes, SoftServe.

Міністерство освіти та науки України визначило одержувачів стипендії Верховної ради та Президента України серед студентів вищих навчальних закладів 2020 року. Президентську стипендію отримуватимуть чотири студенти ТДАТУ: студент механіко-технологічного факультету Олександр Курашкін, студент факультету енергетики і комп’ютерних технологій Богдан Сидельников, студентка факультету агротехнологій і екології Вікторія Носенко та студентка факультету економіки і бізнесу Вікторія Плясецька.

Стипендіатами Верховної Ради України стали студентки спеціальності 073 «Менеджмент» Наталя Мартинова та спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Анастасія Крись. Виплати призначаються найактивнішим та найстараннішим студентам за відмінні успіхи у навчанні та активну участь у громадському житті.

На місцевому рівні теж відзначаються активні студенти ТДАТУ. Цього року стипендіатами Міського голови стали: у номінації «Науково-дослідна і пошукова діяльність» перемогу здобула: студентка факультету енергетики і комп’ютерних технологій Анна Гешева; у номінації «Спорт вищих досягнень» стипендію отримає студент факультету енергетики і комп’ютерних технологій Руслан Дехтяренко; у номінації «Музична, образотворча, літературно-художня діяльність і інші види діяльності» стипендія призначена студентки факультету агротехнологій і екології Алія Айбетова.

У Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного традиційним є заохочення студентів, які мають значні досягнення в навчанні та науковій діяльності іменними стипендіями. Однією з таких нагород, з 2019 р., є іменна стипендія Дмитра Костянтиновича Моторного. Отримують її виключно студенти спеціальності «Агроінженерія» механіко-технологічного факультету. У цьому семестрі її отримав студент 4 курсу спеціальності «Агроінженерія» – Станіслав Сумятін.

На офіційній сторінці YouTube каналу наукової бібліотеки представлена відео-презентація «ПОКОЛІННЯ БЕZ КОРДОНІВ» (посилання). Це вітання прогресивній молоді ТДАТУ та всієї України.

Прославляють рідний університет і активні студенти-спортсмени. Їм, до дня студентського спорту, який відзначався у вересні, наукова бібліотека підготувала відео-презентацію «Перші серед кращих».

Наукова бібліотека щиро вітає всю університетську спільноту зі святами. Нехай молодість надихає вас на корисні справи і великі звершення, нехай життєва енергія б’є ключем, а мрії спонукають рухатися тільки вперед! А ще бажаємо студентству – щоб навчання давалося легко, іспити здавалися з першого разу, хвости закривалися, а невтомний ентузіазм неодмінно привів до улюбленої, престижної та затребуваної професії.

Світлана Голодова,
завідуюча відділом НБ