У Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного відбулася онлайн-зустріч представників проектної групи освітньо-професійної програми «Комп’ютерне проектування і дизайн» з роботодавцями Мелітополя.

Зустріч відбувалася з використанням платформи ZOOM, що дозволило виробникам без відриву від виробництва взяти участь в обговоренні питання стосовно вдосконалення освітньо-професійної програми «Комп’ютерне проектування і дизайн» спеціальності 131 «Прикладна механіка» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Серед виробничників були присутні керівник інженерно-конструкторського відділу ТОВ «Турбоком» Євген Чєрномурко, заступник директора ТОВ «Руслан-комплект» Олександр Брага, начальник інструментального цеху ВАТ «Біол» Антон Нариков, технолог ВАТ «Біол» Дмитро Матюшкін, директор ТОВ «Магістральний дизель» Євген Нестеренко.

Зустріч відкрив декан механіко-технологічного факультету д.т.н., професор Сергій Кюрчев. У своїй промові Сергій Володимирович звернувся до виробничників з пропозицією, щоб вони запропонували свої корективи до навчального плану підготовки фахівця з прикладної механіки.

Завідувач кафедри ТМКП, к.т.н., доцент Олександр Вершков представив для обговорення модернізований навчальний план підготовки бакалавра за ОПП «Комп’ютерне проектування і дизайн» спеціальності 131 «Прикладна механіка». Акцентував увагу на дисциплінах професійної підготовки та запропонував виробничникам висловити свої побажання щодо компетентностей майбутнього фахівця.

За результатами обговорення було прийнято рішення удосконалити навчальний план освітньо-професійної програми «Комп’ютерне проектування і дизайн» спеціальності 131 «Прикладна механіка» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, додати години на дисципліни, що пов’язані із конструюванням, проектуванням та знаннями графічного дизайну.

Кафедра технічної механіки та комп’ютерного проектування імені професора В.М. Найдиша