26 листопада у Таврійському державному агротехнологічному університеті відбулася Міжнародна науково-практична інтернет конференція «Сучасні шляхи розвитку сільськогосподарського виробництва: тенденції та інновації» International Research and Practice Conference «Modern development paths of agricultural production: trends and innovations – 2020). Конференція пройшла у режимі Online (Zoom).

У конференції взяли участь науковці України, Словаччини, Казахстану, Молдови.

Науковий захід відкрив Володимир Надикто, проректор з наукової роботи ТДАТУ, який привітав учасників конференції від керівництва ТДАТУ і наголосив на важливості широкого публічного обговорення, співставлення думок, напрацювання пропозицій щодо питань сучасних шляхів розвитку сільськогосподарського виробництва.

На конференцій було розглянуто багато важливих питань розвитку, тенденцій та інновацій сільськогосподарського виробництва, серед яких:

– Сучасний стан ринку продажу техніки на ринку Словаччини та України (Maksym Stankevych, Pavol Findura, SPU v Nitre – Словацький сільськогосподарський університет в м. Нітра (Словаччина).
– Нові підходи в теорії тягової динаміки та експлуатації колісних тракторів ( Володимир Надикто, д.т.н., професор, член-кореспондент НААН України, проректор з наукової роботи).
– Визначення ціни пропозиції на зерновій біржі (Юрій Прус, к.е.н., доцент; керівник НДЧ ТДАТУ).
– Проблеми енергетичної ефективності і якості електропостачання у системах з комбінованою генерацією (Ольга Лисенко, к.т.н., доцент ТДАТУ), тощо.

У конференції взяли участь науковці усіх факультетів ТДАТУ. Відбулося жваве обговорення доповідей.

Усі учасники конференції мали змогу обмінятися досвідом та поставити питання один одному. Кожен із учасників отримав незабутній досвід спілкування представників не лише університетів України, а із науковцями ЗВО інших країн.

При підведенні підсумків, усі учасники відзначили важливість проведення online конференцій в умовах світової пандемії.

Такий формат комунікації дозволяє охопити широку аудиторію науковців незалежно від їх географічного розміщення.

Організаційний комітет висловлює щиру подяку всім доповідачам та учасникам конференції.

Інформаційно-аналітичний відділ