5 січня стартує реєстрація на пробне ЗНО-2021. За якими правилами воно пройде, чи будуть в Мелітополі організовані пункти тестування і скільки буде коштувати один тест для випускників мелітопольських шкіл, розповіли у Дніпропетровському регіональному центрі оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

У зв’язку з пандемією коронавірусу, у цьому році випускники зможуть здати всього один пробний тест. Запланований він на 10 квітня і буде організований з дотриманням всіх протиепідемічних заходів. Ті, хто зареєструються і оплатять процедуру, зможуть безкоштовно завантажити тестові зошити із усіх інших предметів і виконати завдання вдома.

Вартість тестування в цьому році суттєво зросла, вона буде різною в залежності від регіонів і коливатиметься у межах від 195 до 255 грн. Різниця у вартості пов’язана з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема, з вартістю друку і доставки матеріалів в тому чи іншому регіоні, прогнозованою кількістю тестів. Також підвищення вартості у порівнянні з попереднім роком обумовлено зменшенням очікуваної кількості тестів і збільшенням оплати праці працівників, які задіяні в його організації. Для мелітопольських випускників один тест обійдеться у 222 грн. У минулому році за один тест потрібно було заплатити 138 грн., Але в зв’язку з тим, що пробне ЗНО так і не відбулося в очному форматі, гроші повернули.

Реєстрація на ЗНО стартує 5 січня на сайті Дніпропетровського УЦОЯО  і триватиме до 19 січня.

У Мелітополі буде організовано пункт пробного тестування. У нашому місті можна буде здати один з наступних предметів: української мови, української мови та літератури, англійської мови, біології, географії, історії України, математики (завдання рівня стандарт), математики або хімії. Це досить повний список, але до нього увійшли не всі предмети. Так, якщо мелітопольські випускники вирішать спробувати свої сили на тесті з німецької, французької або іспанської мови, їм доведеться їхати до Запоріжжя.

Де саме пройде тестування і як буде організовано, учасники дізнаються вже після реєстрації та оплати процедури. Дані до 25 березня будуть відправлені на особисті сторінки випускників. Відзначимо, що мелітопольські випускники зазвичай охоче беруть участь у пробному тестуванні. У минулому році, наприклад, зареєструвалися понад 500 осіб – це 75 проц. всіх одинадцятикласників шкіл міста.

Редакційно-видавничий відділ