На базі кафедри фізичного виховання і спорту Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного члени Національної збірної України та збірної Запорізької області з богатирського багатоборства під керівництвом завідувача кафедри, майстра спорту України міжнародного класу Валерія Газаєва розпочали потужну підготовку до змагального сезону 2021 року. Цього року цілі незмінні – відновлення виступів за кордоном на світових форумах та проведення змагань найвищого міжнародного рівня в Україні.

І перші змагання, до яких йде підготовка – традиційний Всеукраїнський турнір з богатирського багатоборства «Old School Strongman Challenge IV» («Силачі старої школи 2021»), який відбудеться 27 лютого 2021 року в м. Мелітополі. Турнір проходитиме у чотирьох вагових категоріях серед чоловіків – U80 (до 80 кг), U90 (до 90 кг), U105 (до 105 кг – вагова категорія Валерія Газаєва), OPEN (понад 105 кг) у трьох класичних вправах богатирського багатоборства (підйом Зерхера, аксель оверхед та тяга акселя різнохватом). Також спортсмен, який набрав найбільшу суму триборства, отримує Кубок абсолютного чемпіона турніру. Вболіваємо за нашого земляка та тримаємо кулачки.

За словами Газаєва Валерія, перша фаза підготовки до нового сезону в повному розпалі: «Я планую в лютому взяти участь в декількох цікавих турнірах. Традиційно – на сухарях. На останньому тижні зими розпочинаю підготовку конкретно під вправи Чемпіонату України, який відбудеться 24 квітня 2021 року. Коли тренер та правильна команда поруч – підіймати набагато легше, настрій зовсім інший. Та й ставлення до тренувань теж. Перш за все – це дисципліна! Шість тижнів до перших змагань – тож роботи ще дуже багато.

Традиційний щорічний турнір «Силачі старої школи» – це частина підготовки до чемпіонату України. Перший двомісячний цикл – підвідний підготовчий процес, спрямований на досягнення 95% форми на турнірі «Силачі старої школи». Після чого будуть ще 2 місяці посиленої підготовки до чемпіонату України. Першочергова задача завжди одна для мене – перемога і захист титулу. Другорядне завдання – поліпшення всіх торішніх силових показників на 5-10%.

Загалом, підготовка на чемпіонат України займає 4 місяці. Після нього почнеться цілий ряд міжнародних і всеукраїнських турнірів. В цьому році в моїх планах – виступ на 15 змаганнях».

Кафедра фізичного виховання і спорту ТДАТУ та спортивний клуб «Таврія-Університет» пишається своїм талановитим керівником і, певна річ, бажає йому лише перемог. Ваш приклад доводить молоді міста, що талант, наполеглива праця і терпіння обов’язково покажуть достойний результат. Бажаємо Вам багато сил, терпіння і невпинного руху до заповітної мети!

Нехай удача завжди посміхається Вам, здоров’я ніколи не підводить, а щастя переповнює серце.

Олексій Нестеров, 
старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту