23 лютого у Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного під керівництвом ректора Володимира Кюрчева відбулось засідання вченої ради. Воно проходило з дотриманням усіх карантинних вимог.

Порядок денний складався з наступних питань:

1. Розгляд атестаційної справи д.е.н. Трачової Дар’ї Миколаївни щодо присвоєння вченого звання професора кафедри обліку і оподаткування.
2. Обрання за конкурсом на посади:
– професора кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи;
– професора кафедри технічного сервісу та систем в АПК;
3. Про висунення претендентів на здобуття Премії Верховної Ради України для молодих учених.
4. Про питання академічної доброчесності та стан реалізації антикорупційної програми в університеті.
5. Про основні фінансово-економічні показники діяльності університету у 2020 році, проєкт кошторису на 2021 рік.
6. Різне.

Розпочалось засідання вченої ради університету з приємної місії. Ректор Володимир Кюрчев вручив сертифікат на отримання іменної стипендії Дмитра Моторного студента магістратури механіко-технологічного факультету Ярославу Антропову.

Проректор з НПР Олександр Ломейко доповів про питання академічної доброчесності та стан реалізації антикорупційної програми в університеті. Відповідно до Рекомендацій НАЗЯВО: «Забезпечення академічної доброчесності має бути частиною внутрішньої системи забезпечення якості освіти ЗВО і передбачає зокрема такі елементи, як політику та внутрішню нормативну базу ЗВО із цього питання; наявність чіткого розподілу відповідних функцій і повноважень між структурними підрозділами (посадовими особами) ЗВО; відповідні інформаційно-технологічні засоби.

З метою протидії та запобігання в освітній діяльності нашого університету наявна відповідна нормативна база:

– Конституція України.
– Закон України «Про вищу освіту».
– Закон України «Про запобігання корупції».
– Нормативно-правові документи Національного агентства з питань запобігання корупції.
– Статут ТДАТУ.
– Антикорупційна програма ТДАТУ.
– Кодекс честі ТДАТУ.

Метою антикорупційної програми у ТДАТУ є запровадження необхідних і обґрунтованих заходів щодо запобігання і протидії корупції у діяльності Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

Основними антикорупційними стандартами і процедурами у ТДАТУ є:

– Ознайомлення нових працівників із змістом Антикорупційної програми, проведення навчальних заходів з питань запобігання і протидії корупції.
– Антикорупційна перевірка ділових партнерів та критерії обрання ділових партнерів ТДАТУ.
– Обмеження щодо підтримки ТДАТУ політичних партій.
– Механізм повідомлення про виявлення ознак порушення Антикорупційної програми, а також конфіденційність таких повідомлень та захист викривачів.
– Норми професійної етики та обов’язки і заборони для працівників.
– Механізми запобігання і врегулювання конфлікту інтересів.
– Обмеження щодо подарунків.

Всі ці пункти у Таврійському ДАТУ повністю дотримуються.

Головний бухгалтер університету Тетяна Крутікова доповіла про основні фінансово-економічні показники діяльності університету у 2020 році, проєкт кошторису на 2021 рік.

У ході засідання відбулось таємне голосування щодо обрання за конкурсом. За його результатами члени вченої ради підтримали присвоєння вченого звання професора д.е.н. кафедри обліку і оподаткування Дар’ї Трачовій та обрали на посади професорів д.т.н кафедри технічного сервісу та систем в АПК Дмитра Журавля і д.т.н. кафедри харчових технологій готельно-ресторанної справи Марину Сердюк.

Також члени вченої ради університету підтримали кандидатури на здобуття Премії Верховної Ради України для молодих учених. Серед них: доцент кафедри обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика Надія Паляничка, доцент кафедри обліку і оподаткування Олег Сокіл та старший викладач кафедри технічної механіки та комп’ютерного проєктування ім. В.М. Найдиша Юлія Холодняк.

З усіх питань, розглянутих на засіданні вченої ради, прийнято узгоджені рішення та дано відповідні доручення.

Денис Водоп’янов, начальник РВВ «Агро Таврія»;
за поданням інформації доповідачів