На кафедрі плодоовочівництва, виноградарства та біохімії Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного у 2020-2021 навчальному році почав роботу курс з робітничої професії Плодоовочівник.

У зв’язку із карантином, строки навчання змінилися. Якщо раніше студенти проходили курс за два семестри, то цього року план складається з трьох семестрів: зимовий 16 годин, весняний 34 та осінній 20 годин.

Практичний матеріал викладають досвідчені співробітники кафедри: доценти к.с.-г.н. Ольга Алексєєва, Галина Нінова та асистент Павло Бондаренко.

Студенти закріплюють навички з щеплення саджанців кількома способами для садів різного типу, перепрививки дерев, обрізування дерев у садах різного віку та біології. У теплиці здобувачі вищої освіти знайомляться з елементами інтенсивних технологій з вирощування овочевих культур.

Розпочались заняття у лабораторії з використанням модельних підщеп та прищеп, саджанців на дослідних ділянках ТДАТУ, продовжиться знайомство у приватних розсадниках, садах ТДАТУ та дослідного господарства «Мелітопольське» ім. М.Ф. Сидоренко.

Практичні навички стануть у нагоді у майбутній професії агронома та в особистому господарстві.

Детальніше за посиланням.

Кафедра плодоовочівництва, виноградарства та біохімії