26 листопада в Одеському національному економічному університеті відбувся національний семінар «Дуальна форма вищої освіти в Україні: виклики, проблеми запровадження та перспективи розвитку в рамках проєкту COOPERA».

Метою національного семінару було підвищення обізнаності програнтовий проєкт COOPERA Erasmus+ «Інтеграція дуальної вищої освіти в Молдові та Україні», обмін рішеннями та найкращими практиками, що стосуються формування моделей дуальної вищої освіти та правового супроводу інтеграції дуальної вищої освіти. Захід проводився в онлайн-режимі з використанням платформи ZOOM.

У національному семінарі взяли участь представники МОНУ, закладів вищої освіти, що відповідальні за впровадження пілотного проєкту з підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти, учасники робочих груп з реалізації проєкту COOPERA Erasmus+ «Інтеграція дуальної вищої освіти в Молдові та Україні», підприємства, установи, організації, студенти на дуальній формі навчання.

У заході взяли участь представники закладів вищої освіти:

  •  Одеський національний економічний університет;
  • Вінницький національний аграрний університет;
  •  Університет економіки і права «КРОК»;
  •  Ужгородський національний університет;
  •  Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного;
  •  Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна;
  • Університет державної фіскальної служби України.

З доповіддю на тему: «Досвід впровадження дуальної форми здобуття освіти у Таврійському державному агротехнологічному університеті імені Дмитра Моторного при підготовці фахівців з підприємництва, торгівлі та біржової діяльності» виступила кандидат економічних наук, доцент кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Ганна Завадських.

Про досвід впровадження дуальної форми здобуття освіти для здобувачів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» доповіла кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів, обліку і оподаткування Наталія Радченко.

Національний семінар був організований і проведений на високому професійному рівні, а розглянуті питання є зрозумілими та корисними для подальшого впровадження дуальної освіти в університеті.

Ганна Завадських,
Наталія Радченко;
доценти кафедри фінансів, обліку і оподаткування