Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного на два дні став центром проведення тренінгів і майстер-класів особистісного та професійного розвитку для дорослих. Центр освіти дорослих «Перший» організував освітній марафон щодо надання освіти дорослим.

Цей масштабний освітній захід розпочався з урочистого відкриття, на якому з вітальними словами звернулася голова правління Громадської спілки «Соціальне підприємство «Центр освіти дорослих «Перший» Тетяна Однорог.

«Я рада, що цей захід підтримали багато тренерів та учасників. Мелітополь є одним з флагманів міст, які розвивають освіту для дорослих. Зараз ми вже впевнено можемо сказати, що у Мелітополі вже не лише прийнята, а й працює програма освіти дорослих, яка розрахована на 5 років. Це чи не єдина програма в країні, яка була прийнята та такий великий термін. Я дуже рада тим, хто розвиває освіту дорослих на великому рівні», – зазначила Тетяна Однорог.

В.о. ректора ТДАТУ Олександр Ломейко від імені усього колективу Університету привітав учасників свята-ярмарку. Він зазначив, що Таврійський ДАТУ завжди підтримує ініціативу організації таких заходів і вже вчетверте надає підтримку.

«Я думаю, що це символічно, оскільки у ТДАТУ сьогодні надається не тільки вища, а й інші види освіти. Серед них: підвищення кваліфікації, стажування, робітничі професії, тому символічно що і доросла освіта є невід’ємною частиною в Університеті. Я щиро дякую організаторам заходу: Центру освіти дорослих «Перший», «Асоціації міст, що навчаються», іншим організаторам, а також майстрам і тренінгам», – підкреслив Олександр Ломейко.

Також «Свято-ярмарок тренінгів і майстер-класів особистісного та професійного розвитку для дорослих» відбулося за підтримки Мелітопольської міської ради. Символічно, що на захід завітала начальник міського управління освіти Ірина Щербак.

«Освіта для дорослих дуже важлива, особливо в час реформувань, в час створень це дуже необхідно нашому суспільству. Ще раз зазначу, що сьогодні створена комплексна програма «Освіта для дорослих», вона є однією з перших взагалі в Україні. До створення цієї програми були залучені не тільки представники суспільства, освіти, органів місцевого самоврядування, які розуміють важливість освіти для дорослих, а й жителі Мелітополя на громадських обговореннях. Саме мелітопольці розуміють, що за освітою впродовж життя майбутнє», – наголосила Ірина Щербак.

56 різних освітніх майстер-класів від 38 тренерів з різних куточків України та навіть Туреччини 27 та 28 листопада мали можливість відвідати всі бажаючі. Тематика тренінгів та майстер класів була різноманітна: фінанси, психологія, громадське життя та навіть уроки з турецької мови. Подбали організатори і про малечу щоб дорослі могли взяти участь у заході, були організовані дитячі майстер-класи.

Організатори постійно працюють над тим, щоб відвідування цього заходу було безкоштовним для всіх учасників та залишалось у спогадах, як справжнє свято освіти та навчання.

Денис Водоп’янов,
начальник РВВ «Агро Таврія»