Електронне навчання та дистанційна освіта започаткували нове глобальне явище — smart education або розумна освіта — це навчання в інтерактивному освітньому просторі за допомогою світового контенту, який знаходиться у вільному доступі.

Це не лише система інноваційних технологічних рішень, але й нова філософія освіти. Smart-освіта дозволяє здобувачам вищої освіти генерувати нові знання та формувати особистість smart-людини, що досконало володіє інформаційно-комп’ютерними технологіями для пошуку й аналізу інформації та створення інновацій.

Доцентами кафедри технічної механіки та комп’ютерного проектування імені професора В.М. Найдиша Ларисою Бондаренко та Юлією Холодняк було проведено семінар-практикум щодо використання інтерактивної дошки під час освітнього процесу для викладачів кафедр «Маркетинг», «Технічний сервіс та системи в АПК» та «Цивільна безпека».

Організатори семінару поділилися своїм досвідом використання інтерактивної дошки при проведенні лабораторних та практичних занять.

Вони ознайомлили учасників заходу з загальними питаннями, що пов’язані з використанням інтерактивної дошки, ознайомили з програмою для інтерактивної дошки Tech Infinity Pro та методикою створення анімацій, а також обговорили технології створення інтерактивних презентацій.

Редакційно-видавничий відділ,
за матеріалами кафедри ТМКП