Вступники, які бажають узяти участь у конкурсному відборі на навчання для здобуття ступеня магістра, мають скласти тести єдиного вступного іспиту з іноземних мов (ЄВІ). Також, в залежності від обраної спеціальності, вони мають скласти фахові вступні випробування (ФВВ), що проводяться в закладах освіти або єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ), яке проводиться у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

З переліком іспитів та фахових випробувань у магістратуру по кожній спеціальності можна ознайомитись за посиланням.

Строки реєстрації вступників у магістратуру

Обов’язковою умовою складання єдиного вступного іспиту з іноземних мов (ЄВІ) та єдиного фахового вступного випробування з права (ЄФВВ) для вступу в магістратуру є реєстрація вступника приймальною комісією закладу вищої освіти.

Реєстрація для складання єдиного вступного іспиту з іноземної мови та єдиного фахового вступного випробування вступників розпочинається 26 квітня (з 9:00) та закінчується о 18:00 17 травня.

Строки проведення ЄВІ та ЄФВВ

Вступні випробування проводяться в три етапи:

  • основна сесія;
  • додаткова сесія;
  • спеціально організована сесія єдиного вступного іспиту.

У 2022 році основна сесія єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування буде проводитися з 20 червня по 02 липня.

Єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови (англійської, німецької, французької або іспанської) відбудеться 22 червня.

Єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) складається з двох тестів: із загальних навчальних компетентностей (ЗНК) та предметного.

Тестування із ЗНК відбудеться 20 червня.

Предметні тести ЄФВВ відбудуться у різні дати в залежності від обраної вступником спеціальності, а саме:

  • економіка та міжнародна економіка – 24 червня;
  • право та міжнародне право – 24 червня;
  • облік та фінанси – 29 червня;
  • політологія та міжнародні відносини – 29 червня;
  • психологія та соціологія – 29 червня;
  • управління та адміністрування – 01 липня.

Додаткова сесія для певних категорій вступників проводиться в строки, встановлені Українським центром оцінювання якості освіти.

Спеціально організована сесія єдиного вступного іспиту з іноземної мови проводиться за рахунок коштів фізичних та/або юридичних осіб для вступників, які:

  • зареєструвалися для участі в єдиному вступному іспиті, але бажають повторно скласти єдиний вступний іспит;
  • не зареєструвалися для участі в основній сесії єдиного вступного іспиту.

Терміни її проведення встановлюються Міністерством освіти і науки України.

Строки проведення фахових випробувань

У 2022 році фахові вступні випробування проводяться з 18 липня по 30 липня.

Складання додаткових фахових вступних випробувань проводиться в разі, якщо таке випробування передбачено правилами прийому закладу вищої освіти та лише для тих вступників, які вступають на основі ступеня вищої освіти (освітньо-кваліфікаційного рівня), здобутого за іншою спеціальністю (напрямом підготовки).

Їх складання  розпочинається 11 травня та закінчується 30 травня, а для тих осіб, які вже складали єдиний вступний іспит з іноземної мови, – з 18 липня по 30 липня.

Строки проведення вступних іспитів з іноземної мови

Вступні іспити з іноземної мови в закладах вищої освіти у випадках, визначених Умовами прийому на навчання для здобуття вищої освіти, проводяться за графіком основної та додаткової сесій єдиного вступного іспиту з іноземної мови.

Строки прийому документів і реєстрації електронних кабінетів

Реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження необхідних документів розпочинається 01 липня для вступників, які склали єдиний вступний іспит у 2020 та 2021 роках, 13 липня – для вступників, які склали єдиний вступний іспит у 2022 році.

Прийом заяв і документів для участі в конкурсному відборі для здобуття вищої освіти розпочинається 15 липня, крім вищих військових навчальних закладів (закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання), військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, і закінчується о 18:00 22 липня для осіб, які вступають на основі результатів єдиного вступного іспиту та фахового вступного випробування.

Редакційно-видавничий відділ